Nymindegab Museum er kunst og kultur for alle. Museet ligger i den storslåede natur mellem Vesterhav, fjord og klitlandskab. Her kan du opleve den skjulte historie om en af Danmarks første kunstnerkolonier, Nymindegabmalerne, der blev grundlagt af Laurits Tuxen. Kom med på en rejse tilbage til dengang, Nymindegab husede både de lokale fiskere, badegæsterne fra storbyen og kunstnerne, der fandt deres motiver lige her.
Aktuelle udstillinger
Praktisk information
Mad og drikke
I vores café kan man købe kaffe, sodavand og øl. Har man egen madpakke med, er man velkommen til at slå sig ned udendørs, hvor vi har borde-bænke-sæt.
Grupper
Vi har også plads til grupper på op til 40 personer.
Shopping
I museets forhal er der indrettet en inspirerende butik med masser af spændende varer. Spiselige specialiteter, legetøj, ravsmykker og glasnips. Bøger, postkort og plakater.
Tilgængelighed
Foran museets hovedindgang findes en rampe. Der er indrettet handicaptoiletter med adgang fra caféen. Information om adgangsforhold.
Parkering
Bag museet er der parkeringsplads med grusbelægning til både biler og busser. Foran museet findes to afmærkede handicapbåse ved kantsten.
Bestil guide
Skoleklasser, foreningsudflugt, privat selskab? Alle kan få glæde af en guidet rundvisning. Vi tilbyder naturligvis rundvisninger på museet, men vil også meget gerne vise rundt i det spændende landskab omkring Nymindegab. Se priser og bestil en guidet tur her.
Læring
Det er gratis for skoler og institutioner at besøge museet. Dette gælder for folkeskoler, efterskoler, privatskoler, friskoler, gymnasier, tekniske skoler, og handelsskoler. Ligeledes for vuggestuer, børnehaver, dagplejere og SFO’er. Meld jeres ankomst på forhånd og i god tid før besøget, hvilket også giver lærere og pædagoger gratis entré.
Vi anbefaler altid at et besøg kombineres med et forløb enten ude på museet, i landskabet eller hjemme hos jer på skolen. Kontakt vores formidlingsafdeling NaturKulturVarde – for kontakt og inspiration se mere her.
Letbækvej 15
Hodde
6862 Tistrup
Lige ved kirken i Hodde findes en lille, stråtækt bygning, der for 150 år siden var både lærerbolig og skolestue for børnene på egnen.
Oplev den lille, stemningsfulde skolestue med de gamle møbler, tavler, grifler, gamle skolebøger og anskuelsesbillederne på væggene. Skolen fremstår autentisk med originale pulte og kateter.
Hjeddingvej 2
6870 Ølgod
En lille undselig bygning med enorm betydning – den danske andelsbevægelses vugge. Hjedding Andelsmejeri blev grundlagt i 1882 som Danmarks første andelsmejeri. Mejeribygningen står i dag – og er indrettet – som ved opførelsen i 1882. Dampmaskine, centrifuge, smørkærne og æltebord er blot nogle af de ting, man kan se i den gamle mejeribygning.
På udendørs plancher kan man læse mere om mejeriets spændende historie. Plancherne hænger i en halvåben bygning, hvor der også er mulighed for at spise sin medbragte madpakke.
Industrivej 18
6840 Oksbøl
Det er desværre ikke tilladt at medbringe hunde på museet.
Det handler om kanoner og kampvogne. I udstillingen kan du se udviklingen fra den ældste kanon, fundet på dansk grund, over den danske enevældes ”smukke” bronzekanoner samt en af de kanoner, der var med på Dybbøl Skanse i 1864. Du kan se en af Shermankampvognene, der kom til Danmark i årene efter Anden Verdenskrig, eller Den Kolde Krigs Centurionkampvogn, frem til den Leopardkampvogn, der deltog i den såkaldte ”Operation Bøllebank” i Bosnien i 1994. Køretøjerne vedligeholdes og kører stadig. Hver eneste kanon, kampvogn eller lastbil i hallen har sin egen historie at fortælle om teknologi, om krig og fred og det samfund, vi alle er en del af.
Fyrvej 106
6857 Blåvand
+45 75 27 54 11
På Danmarks vestligste punkt - position 55 33,51 N/08 05,07 E - 18 meter over havets overflade på Horns Bjerge, står Blåvandshuk Fyr. I dag er fyret automatiseret, men fungerer i øvrigt, som det har gjort gennem alle årene. Fyrmesterboligen rummer nu en udstilling om Havmølleparken på Horns Rev, som er en af verdens største, og desuden har også Blåvandshuk Fyr Turistinformation til huse her.
Vesterhavsvej 294
6830 Nr. Nebel
+45 75 25 55 44
Er du til familiehygge, kunst og gode historier? Nymindegab Museum er kunst og kultur for alle, og fortæller historier om dengang, de lokale ved det lille fiskerleje fik besøg af kunstmalere og muntre badegæster.
Museet er placeret i et autentisk miljø indrammet af tømrerens hus og savmølle med arbejdende værksted. I 2020 genåbnede museets udstillinger efter en omfattende ombygning.
Kirkepladsen 1
6800 Varde
+45 75 22 08 78
På Museum Frello kan du opleve en helt anden verden: Otto Frellos fantastiske univers. Frello er en kunstner med en helt unik stil, der får de fleste voksne og børn til at synes, at kunst er fantastisk! Prøv Frello-skattejagten sammen med børnene. Tager du familie og venner med, er det helt sikkert, at I vil se kunst på en helt ny måde efter mødet med Frello. Motiverne har så mange detaljer, at man kan opleve dem igen og igen.
Museum Frello har også skiftende kunst- og kulturhistoriske udstillinger. Her kan I opleve den vestjyske historie i flotte rammer, der er iscenesat så der er noget sjovt for børnene og gode historier til de voksne.
Lærkevej 25
6862 Tistrup
Reception: 75 29 98 25
Administration:
75 29 98 25
E-mail: janusbygningen@
vardemuseerne.dk
I JANUS - Vestjyllands kunstmuseum er du er sikret et besøg fuld af finurlige og fantasifulde overraskelser i de skiftende kunstudstillinger. Oplev udstillinger af moderne kunst og kunst fra husets fine samling.
I efteråret ligger den årlige Vestjyllandsudstilling og om sommeren Kunstnernes Sommerudstilling, som er en af landets få pointgivende censurerede udstillinger.
Præstegårdsvej 21
6840 Oksbøl
FLUGT - Refugee Museum of Denmark åbnede d. 29 juni 2022
Med Danmarkshistoriens største flygtningelejr som unik ramme fortælles personlige og stærke historier om flygtninge til alle tider. Med afsæt i flygtningelejrens hospital, der oprindeligt bestod af 40 små syge- og operationsstuer, har det internationale arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group skabt et helt nyt museum. Besøg www.flugtmuseum.dk for mere information.
Tirpitzvej 1
6857 Blåvand
Kontakt hverdage
(Administration):
vam@vardemuseum.dk
+45 75 22 08 77
Kontakt weekend
(OBS: ingen booking):
vam@vardemuseum.dk (besvares hverdage)
+45 75 10 84 85
Under overfladen gemmer den danske vestkyst på et væld af gribende historier. Men du ser dem ikke med det blotte øje. Kom med under sandet i Tirpitz og opdag alle vestkystens skjulte fortællinger om forliste skibe, farlige smuglere og forbudt kærlighed.