Blåvandshuk Fyr
Blåvandshuk Fyr
Danmarks vestligste punkt

Blåvandshuk Fyr

Fra uge 33 til og med uge 35 inviterer vi alle gæster til at deltage i konkurrencen dagligt fra kl. 16:00 til 18:45.

På Danmarks vestligste punkt – position 55 33,51 N/08 05,07 E – 18 meter over havets overflade på Horns Bjerge står Blåvandshuk Fyr.

Der er 39 meter og 170 trappetrin til toppen af fyret. Lampehøjden er 55 meter over havet. Fra toppen venter en formidabel udsigt. Mod nord og øst ses området omkring Vejers Strand og Kallesmærsk Hede. Mod sydøst ses Blåvand og Blåvand Strand med de fire muldyr, der er udført af kunstneren Bill Woodrow. Ud over havet ses Horns Rev Vindmøllepark.

Besøgcentret Horns Rev Wind Farm Visitor Center fortæller om vindenergi, bæredygtig energi, elektricitetsfremstilling og meget andet. Drej en kæmpemøtrik, byg en vindmølle af Lego og kom til tops i en havvindmølle med VR-briller. Besøgscentret drives af vindenergivirksomhederne Vattenfall, Ørsted og Energinet i samarbejde med Vardemuseerne.

Besøg også Porten til Nationalpark Vadehavet, hvor Blåvandshuk udgør den nordligste del. Udstillingen fortæller historien om det dynamiske vadehav. Besøgende kan via animationer og plancher dykke ned i fortællingen om verdens største tidevandspåvirkede naturområde og blive klogere på det dynamiske landskab og termer som erosion, sandtransport og de evigt skiftende vader.

Praktisk information

Mad og drikke

I billetsalget sælges kaffe, is og sodavand, som efterfølgende kan nydes udendørs i det vestjyske klitsand. Der findes desuden også mange spændende spisesteder i Blåvand by, som ligger ca. 3 km fra fyret.

Shopping

I billetsalget kan der udover is og sodavand købes forskellige souvenirs, og det er muligt at handle i fyrets åbningstid.

Tilgængelighed

Fyret er ikke egnet for kørestolbrugere, da der er 170 trappetrin til toppen. Stien op til fyret er belagt med grus.

Parkering

Ved siden af fyret er der parkeringsplads med grusbelægning til både biler og busser.

Bestil guide

Se her vores priser og muligheder for at bestille en guidet tur i landskabet. Se tilbud og priser.

Læring

Det er gratis for skoler og institutioner at besøge fyret. Dette gælder for folkeskoler, efterskoler, privatskoler, friskoler, gymnasier, tekniske skoler, og handelsskoler. Ligeledes for vuggestuer, børnehaver, dagplejere og SFO’er. Meld jeres ankomst på forhånd og i god tid før besøget, hvilket også giver lærere og pædagoger gratis entré. Skoleklasser, der vil besøge Blåvandshuk Fyr, bedes melde deres ankomst inden besøget til Vardemuseernes administration.

Vi anbefaler altid at et besøg kombineres med et forløb enten ude på museet, i landskabet eller hjemme hos jer på skolen.  For kontakt og inspiration se mere her.

 

Tilbage
Frem
Markør for placering
Hodde Gamle Skole
Markør for placering Nymindegab Museum
Markør for placering Hjedding Andelsmejeri
Markør for placering Dit Museum Ølgod
Markør for placering Panser- & Artillerimuseum
Markør for placering FLUGT
Markør for placering Museum Frello
Markør for placering Tirpitz
Markør for placering Blåvandshuk Fyr
Markør for placering JANUS