Nymindegabmalere

Udstilling

Nymindegabmalerne

I vores særudstillingslokale kan man se særudstillingen Nymindegabmalerne. Her kan du gå i dybden med et udvalg af de kunstmalere, der kom til egnen for at male landskabet og det lokale liv.

I slutningen af 1800-tallet rejste kunstnere ud af storbyerne i deres søgen efter uspolerede områder, hvor det oprindelige liv endnu ikke var spoleret af civilisationen. De søgte samtidig det kunstneriske fællesskab og derfor opstod kunstnerkolonier og -miljøer rundt omkring i Danmark og Europa.

I årenes løb er listen over malere, der har opholdt sig i området ved Nymindegab vokset. Kunstnermiljøet her havde sin storhedstid omkring Første Verdenskrig og det ebbede ud i løbet 1930’erne, men er aldrig helt forsvundet.

Særudstillingen viser et uddrag af seks kunstneres værker og fortæller historier om malernes tilknytning til området og hinanden. I udstillingen kan du opleve værker af Vilhelm Th. Fischer, Carl Trier Aagaard, Johannes Larsen, Oscar Matthiesen, Christen Lyngbo, Maria Thymann fordelt på cirka 30 malerier.