Tirpitz Danmarks bedste museum
En topattraktion i verdensklasse

Praktisk information

Mad og drikke

I Tirpitz serveres spændende og familievenlige retter til rimelige priser. På varme dage kan kaffen og kagen nydes i det smukke gårdrum.

Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke i Tirpitz.
Man kan frit benytte de udendørs bord-bænk sæt ved bunkeren til picnic.

Vi kan desværre ikke tilbyde at reservere pladser til mindre selskaber.

Udenfor skolernes sommerferie kan grupper (10+personer) henvende sig i god tid forud for besøget for at høre om muligheder for lokalereservation mod et mindre gebyr med tilkøb af kaffe, kage, brunch eller frokost.

Shopping

Lækre ting til sommerhuset, den gode bog om Anden Verdenskrig, et flot ravsmykke til at mindes ferien ved havet. Forkæl dig selv med et besøg i Tirpitz museums-shop. Der er adgang til butikken uden billet.

Tilgængelighed

Alle historier i Tirpitz er indtalt af skuespillere på dansk, tysk og engelsk. Der er ingen tekster, du skal læse – men der er mulighed for at få udleveret lydsporene på skrift til hørehæmmede.

Handicap-P findes på P1. En betonsti går gennem klitterne fra parkeringsplads til indgangen. Der er personelevator ved billetsalg, og handikaptoiletter ved café og i udstillinger. Kørestole og rollatorer er meget velkomne!

Adgang til bunkeren sker gennem museet. OBS: bunkeren lever ikke op til gængse krav om handicapvenlighed, da den er bygget i 1945 som kanonbunker, men de fleste vil kunne komme rundt i kælderplan med hjælp.

Både mor og far har adgang til puslefaciliteter. Barnevogne kan medbringes i Tirpitz.

Man kan nok tage hunden med sig i Himlen, men desværre ikke i Tirpitz. Der er mulighed for at låne en udendørs hundeboks str. xl. Det er hunde-ejers ansvar at hunden er godt tilpas under sit ophold i boksen.

Parkering

Gratis parkering. 80 P-pladser, inkl. handicap-P, ved Tane Hedevej foran museet (P1). I sommerperioden samt i ferier er denne p-plads forbeholdt dårligt gående og handicappede.

I ferier og andre travle perioder kan de fleste gæster benytte den ekstra parkering på græsmark på Gl. Mælkevej, vest for Tirpitz (P2). Herfra spadserer man ca. 350 m ad natursti gennem klitterne til Tirpitz. Følg skiltene nordligst på P-området. Turen er smuk, men ikke egnet til kørestole og dårligt gående – her henvises til den permanente P-plads. Af hensyn til museets naboer og dyrelivet i det naturskønne område, opfordrer vi alle vores gæster til at holde sig til den afmærkede rute. I tørre perioder er rygning forbudt i naturen.

Bus-P findes vest for P1. Denne er kun for busser. Bemærk også, at der er standsnings- og parkeringsforbud langs Tane Hedevej.

Vi arbejder på at forbedre p-forholdene, men da området er naturfredet tager det tid. Vi håber, I vil vise forståelse herfor.

Tirpitz parkering

Parkeringsforholdene ved Tirpitz. P1 har 80 pladser, og i ferier er den forbeholdt handicappede og dårligt gående. Fra P2 følger man en smuk natursti 350 meter gennem de lyngbevoksede klitter før man ankommer til Tirpitz. Denne sti er ikke egnet til kørestole og dårligt gående.

 

Bestil guide

Vælg mellem korte introture, dybdegående rundvisninger og ture med indsigt og god udsigt i klitlandskabet omkring Tirpitz. Se vores tilbud og priser her.

Større selskaber kan med fordel melde deres ankomst forud for besøget, og planlægge besøg udenfor weekender, højsæson, ferier og helligdage. Der må påregnes kø hvis besøget ikke er anmeldt. Især på lørdage samt i højsæsonen skal der påregnes travlhed og man bedes møde i god tid inden det anmeldte tidspunkt.

Læring

Udstillingerne i Tirpitz rummer historier for alle. Historierne fortælles gennem “fjernbetjeninger”, og børn fra børnehavealderen kan følge med i nogle historier. Udstillingen “Havets guld” om ravjægere og med insekter fanget i rav er oplagt at besøge med indskolingsklasser, mens mellemtrinnet vil få meget ud af vestkysthistorierne i Den skjulte vestkyst. Temaet om Anden Verdenskrig og Atlantvolden er spændende fra 7. klasse og opefter. Vi hjælper gerne med at planlægge forløbet for børnehaver, lokale skoler og lejrskoler. Se vores spændende tilbud om undervisning og læringsforløb her.

Tirpitz Café

Tirpitz Shop

Bliv Tirpitz partner

Tilbage
Frem
Markør for placering
Hodde Gamle Skole
Markør for placering Nymindegab Museum
Markør for placering Hjedding Andelsmejeri
Markør for placering Dit Museum Ølgod
Markør for placering Varde Artillerimuseum
Markør for placering Flygtningelejren
Markør for placering Museum Frello
Markør for placering Tirpitz