Aftentur i Nymindegab

Udstilling

Kunstmalerens Nymindegab

Udstillingen Kunstmalerens Nymindegab fortæller historien om dengang, kunstmaleren Laurits Tuxen kom til Æ Gaf i 1879 og blev vildt begejstret.

Dengang var det kun et sandet hjulspor, der førte hertil. Mange kunstmalere fulgte efter Tuxen. De følte sig draget af naturen og det lokale slidsomme liv ved havet, som de forevigede med deres pensler. I årene efter spirede turistlivet også op og satte sit præg på livet her ved Nymindegab.

På Nymindegab Museum smelter kunsten og kulturhistorien sammen, når malerierne får selskab af fortællinger om kulturmødet mellem den lokale fiskerbefolkning og storbyens malere og badegæster. Her kan du bruge alle dine sanser. Kom og hør historier om esepigernes arbejde, fiskernes skæbner og Dortheas sange om livet og døden og få fornemmelsen af, hvordan der lugtede i Nymindegab i fiskesæsonen. Hør også fortællinger om badegæsternes ferier i området, de lokale håndværkere, kroens mangfoldige liv – og ikke mindst: malerne, der fandt deres motiver ved fjorden, havet og blandt de gæve vestjyder, som de mødte her.

Nymindegab kro