Vardemuseerne Læring

LÆRING

Besøg en af vore afdelinger i et forløb eller kom på egen hånd.

OBS: Vi arbejder hårdt på at få alle vores spændende forløb på hjemmesiden. Kontakt Vardemuseerne LÆRING, hvis du ikke lige finder det, du var på udkig efter.

Tilmelding til Børnenes Udstilling 2021

Tryk på billedet og se det nye inspirationskatalog til udstillingen

Jeg holder af hverdagen

 

Tilmeld dig her:

Skal I besøge Tirpitz?

Er I på vej til Tirpitz i Blåvand? 

Så læs følgende vejledning, der sikrer jer et godt besøg!

 • Forud for besøget samt ved booking af introduktion, kontakt museets administration på +45 75 22 08 77 og spørg efter Torben, tvc@vardemuseum.dk.
 • For at sikre den bedst mulige oplevelse både for jer og museets øvrige gæster forventer vi, at I på forhånd melder jeres ankomst, så vi er forberedte på at tage imod jer. Dette gælder uanset, om I tilkøber formidling eller besøger museet på egen hånd.  Ved ankomst uden at have meldt dette, vil der bliver opkrævet entré for lærere/pædagoger.
 • Det er muligt at tilkøbe en introduktion til museet (30 minutters varighed). Dette koster 500 kr. pr. introduktion – vær opmærksom på, at der maksimalt må være 30 elever pr. introduktion.
 • Skoleelever og børn fra institutioner under 18 år har gratis adgang til Tirpitz, men skal være i følge med pædagogisk personale, der tager ansvar for elevernes adfærd. Tilbuddet gælder kun på hverdage udenfor danske ferier og helligdage. Museet forbeholder sig ret til at afvise en booking.
 • Book i god tid, og hav gerne flere datoer åbne for besøget. Der er ofte mange gæster og arrangementer i huset, og besøget bliver ikke en god oplevelse for hverken elever eller øvrige gæster, hvis der er for mange skoler i udstillingerne på samme tid.
 • Husk at orientere jer i museets Færdselsregler til Tirpitz , inden I ankommer. Det er vigtigt, I hjælper os med at passe på historien. Medbring et printet og underskrevet eksemplar af dokumentet, når I besøger museet.
 • Orienter jer på forhånd i museets tre udstillingsemner, og planlæg hvor eleverne skal lægge deres energi. Der er mange historier i Tirpitz! LÆRING hjælper jer gerne med at planlægge det faglige indhold ved besøget, kontakt Anja Høegh, ah@vardemuseum.dk.
 • Madpakker kan spises udenfor ved bord-bænk sæt ved Tirpitz-bunkeren. Hvis eleverne har penge med til at købe mad i caféen, vil vi gerne have besked om dette på forhånd, så vi ikke løber tør for pommes frites.
 • Her er vores infofolder om Tirpitz: Tirpitz infofolder. Her får du gode råd og kan læse lidt om stedet inden du besøger os med din klasse.
 • Se Tirpitz’ hjemmeside her

Dagtilbud

Gamle dage i Nymindegab

Varme om vinteren 

Dyreliv i Nymindegab – fugl eller fisk

Indskoling

Varme om vinteren

Dyreliv i Nymindegab – fugl eller fisk

Er der rav i den?

Mellemtrin

I malerkoloniens fodspor

Mejeriets Mysterier 

Krudt og kugler

Et liv med ler

Er der rav i den?

Udskoling

Mennesker bag pigtråd

Minerydning og Verdensarv på Skallingen

Livsfare – Miner! Se under fanen Undervisningsmateriale

Ungdomsuddannelser

Mennesker bag pigtråd

Minerydning og Verdensarv på Skallingen

Livsfare – Miner! Se under fanen Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale

Livsfare – Miner! – undervisningsmateriale

Dette undervisningsmateriale danner rammen om et besøg i særudstillingen i Tirpitz. Gennem arbejdet med materialet får eleverne et nyt kendskab til en vigtig del af den danske historie om Anden Verdenskrig på den jyske vestkyst.

Med hæftet til hver elev bliver der tilsendt en lærervejledning pr. mail, så man kan se, hvordan materialet kan bruges i undervisningen. Der er også ekstra opgaver, så man har mulighed for at tilrettelægge sit helt eget forløb.

Når man har besøgt udstillingen, er det oplagt at booke vores forløb ved Skalllingen, hvor eleverne kommer ud i det autentiske miljø, hvor minerydningen bl.a. fandt sted.

Pris 15 kr. inkl. moms pr. hæfte

Antal sider 16

Aldersgruppe: Udskolingen i folkeskolen og ungdomsuddannelserne

Fag som kan bruges også tværfagligt i arbejdet: Historie, samfundsfag, geografi samt evt. drama og billedkunst

Køb den her

 

Wadden Tide – undervisningsmateriale

Wadden Tide-materialet er til brug både for store og små, både hvis I har mulighed at besøge udstillingen, eller hvis I bare vil bruge materialet som inspiration til den almindelige undervisning. Hvis I har spørgsmål til materialet eller til forløb, er I meget velkomne til at kontakte os.

Se undervisningsmaterialet her

Wadden Tide

Inspiration

UNDER SANDET – undervisningsmateriale

I forbindelse med vores særudstilling i Tirpitz er det oplagt at se filmen Under sandet, hvis I ikke allerede har set den.

Herunder finder du link til et undervisningsmateriale, som netop beskæftiger sig med filmen.

Fag: Dansk, historie og tysk

Udarbejdet af: Filmcentralen

Alderstrin: 9-10.klasse og ungdomsuddannelserne

Find undervisningsmaterialet her

 

Mit Vadehav

Mit Vadehav er et site med mange muligheder for store og små. Her finder du opgaver, information og små film, som kan inspirere dig til din undervisning, eller du kan se, hvilke besøgssteder der er relevante for din planlægning. Se hjemmesiden her

 

Tilbud til efterskoler i Varde Kommune

I denne folder kan du få et overblik over, hvad vi kan tilbyde jer i forhold til jeres introforløb for jeres elever. Hent folderen her: Hvor er jeg

 

Infofolder om Tirpitz

Her er vores infofolder om Tirpitz. Her få du gode råd og kan læse lidt om stedet inden du besøger os med din klasse.

Tirpitz infofolder

Om os

Vardemuseerne LÆRING tilbyder forløb, aktiviteter og workshops fra børnehave til og med ungdomsuddannelserne.

Diskussion, fælles undren og eksperimenter er nøgleord for, hvordan vi ønsker, eleverne skal møde museets samlinger.

Vi arbejder dialogbaseret, hvor alle elever er i spil. Vi henter bl.a. inspiration fra Cooperative Learning og æstetiske læreprocesser.

Besøget foregår altid med afsæt i vore samlinger med kreative opgaver og samtaler undervejs. Besøg og workshops kan foregå i vores værksted eller ude i landskabet, alt efter hvilken afdeling I besøger.

Har I booket et forløb, får I undervisningsmateriale, som kan bruges før og efter besøget til at arbejde med hjemme i børnehaven eller i klassen.

Vardemuseerne LÆRING gennemfører hvert år obligatoriske forløb under Vi i naturskolen for Varde Kommunes folkeskoler.

Finder I ikke det, I søger, er I velkomne til at kontakte os.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har et bestemt emne I skal sætte fokus på i børnehaven, på skolen eller på uddannelsen, udvekslings-klasser eller en idé til et samarbejde.

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.