Tirpitz i mørke

17. marts 2020

Arkitekt for en dag

”Når du ikke kan komme til os, så kommer vi til dig". Følg med her på bloggen, hvor vi vil komme med forslag til, hvad både børn og voksne kan bruge tiden på i disse dage - hjemme eller ude i naturen.

Vores flotte museum Tirpitz ligger på den jyske vestkyst nær Blåvand. På afstand kan man næsten ikke få øje på det, fordi det går i ét med landskabet – men kommer man tættere på, kan man se, der gemmer sig nogle imponerende vinduespartier og betonvægge.

Det er den danske arkitekt Bjarke Ingels, som har tegnet museet. Han har gjort sig umage med at skabe en naturlig sammenhæng mellem det naturskabte og det menneskeskabte.

Du kan også prøve at lege arkitekt for en dag. Gå en tur i jeres område sammen med dine forældre. Læg mærke til forskellige bygninger på jeres vej. Måske ser I høje og lave huse, røde og hvide huse, nogle med store vinduer og andre med små, nogle med flade tage osv. Når I kommer hjem, kan I gå på opdagelse på nettet og finde billeder af sjove, spændende og flotte bygninger. Prøv fx at søge på flotte museer rundt omkring i verden.

Leg arkitekt for en dag og find papir og tegnekridtet frem

Nu har du fået inspiration til at tegne eller bygge dit helt eget museum. Brug din fantasi og se hvad der sker. Rigtig god fornøjelse!?