Udstilling

Horns Rev Wind Farm Center – Midlertidigt lukket

Udstillingen er midlertidig lukket pga. ombygning
Velkommen til udstillingen om vindmøllerne ved Horns rev 1, 2 og 3. Den kan I besøge gratis, og her kan I gå på opdagelse i vindenergi – fra vindmølle til stikkontakt.

Udstillingen er midlertidig lukket pga. ombygning

Vind og hav

Danmark har 13 etablerede havmølleparker og flere på vej (Horns Rev 3, Kriegers Flak og de kystnære havmøller). Vindeby havmøllepark var verdens første havmøllepark, da den startede med at producere i 1991. Parken blev startskuddet på havmølleindustrien.

Parken havde elleve møller med en samlet effekt på 5 megawatt – lige så meget som to af havmøllerne fra Horns Rev 2. Siden er møllerne blevet større og mere effektive, og i dag kan en enkel vindmølle producere mere strøm, end alle møllerne i Vindeby havmøllepark kan tilsammen. På den kommende Horns Rev 3 får hver havmølle således en kapacitet på 8,3 MV.

 

Det for børn

Her kan I sammen spille vendespil mod hinanden – hvem vinder? I kan også sætte jer og bygge Lego-vindmøller, det er kun fantasien der sætter grænser. Bagefter kan I udstille dem på hylderne. Måske skal I også prøve vores udklædningstøj enten som mølletekniker, ingeniør eller det I ellers kan finde i skabene.

I må også tage en børnebrochure med jer, hvor der er små opgaver som kan laves i sommerhuset eller på turen i bilen. Gå på opdagelse i skabene og skufferne eller sammenlign vindmøllernes størrelse og gå over gården og se endnu mere.

Udstillingen er sponsoreret af: