16. april 2020

Arkitekturen ved FLUGT

"Når du ikke kan komme til os, så kommer vi til dig". Har du også gået en tur i Aal plantage for nylig? Måske har du passeret det gamle sygehus fra den store flygtningelejr for tyske flygtninge, der lå her fra 1945-1949?

Og måske har du lagt mærke til de grønne streger på asfalten? Stregerne viser, hvor der inden længe skal bygges en ny bygning, der kommer til at koble de to hospitalslænger sammen til en helhed. Til sammen kommer bygningerne til at udgøre rammerne for det nye museum, FLUGT – Refugee Museum of Denmark, der efter planen skal åbne i begyndelsen af 2022.

Den nye tilbygningen er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group og bliver blandet andet bygget i cortenstål. Udadtil kommer den nye tilbygning til at virke lukket og utilgængelig. Lige som flygtningelejren i Oksbøl var det. Interaktionen mellem de tyske flygtninge og danskerne var nemlig strengt forbudt. Indersiden bliver derimod åben, lys og imødekommende med store glaspartier. Historien om de tyske flygtninge rummer nemlig også overlevelse, håb og drømme om fremtiden.