28. april 2020

Okay, så bare et lille stykke!

"Når du ikke kan komme til os, kommer vi til dig". Den eneste sikre metode til at få en arkæolog til at lægge skovlen fra sig er ved at komme med søde sager ?

Det vidste vores direktør for Vardemuseerne, Claus, og Vestjysk Detektorforenings udsending Hans Kristian heldigvis godt! De kom på besøg på Viking Link på et meget spændende tidspunkt, hvor is og hindbærsnitte dog alligevel kunne lokke arkæologerne op fra den jyske muld.

 

Den eneste sikre metode til at få en arkæolog til at lægge skovlen fra sig er ved at komme med søde sager!

 

Vi har nemlig udvidet den ellers 3 meter brede grøft til 7 meter i et stort område. Det kan du se med dronens øjne, som vi fløj en tur over udgravningens blotlagte undergrund, der nu afslører fortidens aktiviteter.

 

Vi glæder os til at fortælle jer mere, når vi har undersøgt sagerne. Vi ved allerede nu, at det bliver en fortælling om en jysk jernalderboplads med flotte huse, dyrkede marker, dybe brønde og hvad der ellers hører sig til et hjem.

 

En normal søgegrøft på 3 meter.

 

Viking Link er en kommende 770 km lang elforbindelse mellem Danmark og Storbritannien. ArkVest står for de arkæologiske undersøgelser på 52 km af strækningen.