27. marts 2020
Historien om Corona
Som flere andre museer i landet, vil vi hos Vardemuseerne gerne være med til at skrive historien om Corona. Til det formål har vi brug for DIN hjælp.
Vi vil meget gerne høre og se, hvordan du og din familie oplever Corona-epidemien, og hvordan jeres hverdag er blevet påvirket. Vi lever i en tid, som mange vil kigge tilbage på efterfølgende, og derfor er det vigtigt, at vi får bevaret så mange minder, tanker og oplevelser som muligt.
Sådan kan du hjælpe
Der to måder du kan hjælpe os på, afhængigt af hvor meget tid og lyst du har.
Har du en god historie fra Corona-hverdagen, som du gerne vil dele, så send den til os – eventuelt sammen med et billede. Det kan f.eks. være en historie om hvad I får tiden derhjemme til at gå med, frustrationer og glæder, eller et godt, lokalt initiativ du er stødt på. Hvis du sender et billede med, må du meget gerne skrive, hvor billedet er taget.
Har du mod på lidt mere, kan du skrive en form for dagbog. Det behøver ikke være hver dag, men hvis du skriver dine oplevelser og tanker ned med jævne mellemrum, kan det være lettere at følge udviklingen i takt med at tiden skrider frem. Udover at det er rart for os ved Vardemuseerne, så kan det også være et godt minde for dig privat at kunne genlæse om mange år.
Sådan deler du din fortælling
Uanset om du vil hjælpe på den ene eller anden måde, så vil vi meget gerne have dit navn, alder og by. Hvis du sender et billede med, må du meget gerne også skrive hvor og af hvem billedet er taget. Vil du gerne dele din historie og/eller dine tanker, uden at dit navn skal fremgå af det, så skriv blot at du ønsker at være anonym. Hvad enten du skriver dagbog, en enkelthistorie eller har billeder, så skal det blot sendes til samling@vardemuseerne.dk.
Husk, at hændelser og tanker som kan virke ligegyldige for dig, sagtens kan være interessante for en historiker om mange år. Læg derfor endelig ikke låg på dig selv. I nogle tilfælde vil vi skrive tilbage, og spørge om vi må stille nogle opfølgende spørgsmål. Der er det selvfølgelig helt i orden at sige nej.
Ved at sende din beretning og eventuelt billede giver du automatisk Vardemuseerne tilladelse til at opbevare materialet for eftertiden, og bruge det i forskningshenseende. Navn vil ikke blive gemt eller anvendt, hvis der i mailen ønskes anonymitet. Du kan læse mere om vores databehandling her: Databehandling
Som en del af indsamlingsprojektet har vi også valgt at sætte særligt fokus på nogle specifikke grupper. Dette er sundhedspersonale, ældre og særligt sårbare, børn og det lokale erhvervsliv. Vi forsøger at kontakte disse grupper direkte, men du er meget velkommen til at kontakte os på eget initiativ via samling@vardemuseerne.dk, hvis du tilhører en af de ovenstående grupper.
I løbet af den kommende tid vil vi via denne blog give løbende opdateringer på projektet, så følg endelig med her, hvis du er interesseret.