11. august 2020

En under- og overjordisk tur gennem Vestjylland

Den 52 km lange arkæologiske forundersøgelse, Viking Link, baner sig fortsat vej gennem det smukke vestjyske landskab.

Undergrunden bliver ved med at afsløre spor fra fortiden, så arkæologerne har flere steder at kunne se frem til udgravninger. Blandt andet skal de tilbage til en grubehusplads, hvor der i jernalderen har foregået diverse håndværk i værkstedshytter med nedsænkede gulve.

Grubehuse set fra luften.

 

Vikingerne og middelalderens bønder har også stukket snuden frem igen. Både i form af en enlig brønd og en større, landlig bebyggelse. Vi kan godt forstå, at området omkring Linding Å har været populært i fortiden – der er meget smukt i det bakkede landskab med den snoede å i det ellers så flade Vestjylland.

Til venstre: Den enlige brønd. Til højre: Linding Å.

 

Undergrunden er lige så mangfoldig som landskabet, og byder på alt fra sand, gammel hede, ler, grus og alskens istidsaflejringer. Selvom der ikke altid er arkæologiske spor i undergrunden, kan den være meget flot at kigge på.

Undergrunden kan være meget flot at kigge på..

 

Vi glæder os til at fortælle mere om udgravningerne, når de bliver sat i gang.

~ Energinets Viking Link er en kommende 770 km lang elforbindelse mellem Danmark og Storbritannien. ArkVest (Arkæologi Vestjylland – Vardemuseerne og Ringkøbing-Skjern Museum) står for de arkæologiske undersøgelser på en strækning af 52 kilometer ~