31. marts 2020

Da Karen Blixen var i Nymindegab

Vi skulle have holdt en lille reception i anledning af, at museets årbog ”opdatering 2019” udkom. Den blev som så meget andet aflyst, men så kan vi jo benytte de kommende dage til at fortælle lidt om det, der står i den. Hver historie er på præcis 1000 tegn, og her kommer tredje del af ”Karen Blixen og Emily Pritchard”.

”Dagen efter (tog vi) paa en lang Tur en til Vesterhavet, først til Søndervig, hvor vi spiste en mægtig Vesterhavshummer, og derfra over Holmslands Klit til Nymindegab, det er en meget ejendommelig og morsom Tur at køre. Der gik jeg i Vandet, ikke uden Betænkelighed, for der var store Bølger og et vældigt Sug, men det var storartet. Vi var inde for at besøge Emily Pritchard, men der var ingen hjemme. Lyngen blomstrede saa dejligt langs Vejen ud og hjem, og der var de skønneste Belysninger.”

Sådan skriver Karen Blixen om sin tur til Nymindegab i et brev til Jytte Knipschildt dateret den 29. august 1938. Karen Blixen var altså i Nymindegab og var også ved fru Pritchards dør, men hun var altså ikke hjemme. Det er tvivlsomt, hvorvidt Blixen derfor nogensinde besøgte Pritchard i Nymindegab, men hun var i Nymindegab. Samtidigt er det tydeligt, at Blixen også var yderst fascineret af Holmslands Klits særprægede natur, som hører til noget af Danmarks smukkeste.

Karen Blixen.