27. april 2020

Første vinder fundet – historien om Corona

Så er den første vinder i vores Corona-indsamlingskonkurrence fundet; skolelærer Peter Christensen fra Ølgod Skole! Han er blevet kontaktet direkte, og kan med sine to fribilletter få lov at opleve Tirpitz-udstillingen, så snart det hele åbner op igen.

Peter medvirkede til indsamlingen med et interview og en række billeder. Her fortalte han blandt andet om, hvilke følelser eleverne mødte op med dagen efter Mette Frederiksens første pressemøde:

”Eleverne var i meget blandet humør den første dag af nedlukningen. Nogen af dem var glade ved udsigten til ikke at skulle i skole, men mange var også kede af det. De havde det underligt med, at de måske slet ikke skulle i skole igen resten af skoleåret. Særligt 9. klasserne havde det mærkeligt på den front, da det er deres sidste måneder på skolen efter næsten 10 års skolegang, som nu var ved at forsvinde.”

Vi modtog selvfølgelig flere beretninger i løbet af ugen. Her får I et uddrag fra et andet, som fortæller om en lidt anderledes begravelse:

”Der var et ikke-Corona-relateret dødsfald i familien lige omkring Påske. Begravelsen foregik i en af de små kirker, og var meget anderledes end normalt. Der måtte maksimalt være 20 personer i kirken, og det var ikke tilladt at synge med på sangene, da smitterisikoen i så fald ville være større. Det var derfor kun præsten og kordegnen som sang med. Der en af de begravelser, man ikke lige glemmer.”

På billederne ser i Peter in-action med en digital gruppepræsentation fra en af hans klasser. Vil du have chancen for at vinde to fribilletter, når vi udtrækker næste uge? Så gå ind på https://vardemuseerne.dk/historien-om-corona/, og se hvordan du kan dele din fortælling

På billederne ser i Peter in-action med en digital gruppepræsentation fra en af hans klasser.