1. april 2020

New York, London og Nymindegab

"Når du ikke kan komme til os, så kommer vi til dig". Vi skulle have holdt en lille reception i anledning af, at museets årbog ”opdatering 2019” udkom. Den blev, som så meget andet, aflyst, men så kan vi jo benytte de kommende dage til at fortælle lidt om det, der står i den.

Den 9. oktober 1936 skrev Karen Blixen fra Skagen til Erik Petri, der fungerede som en slags forretningsfører for hende:

”Når De nu faar Afskrifterne fra Aabert (Afskrivningsbureau), vil jeg gerne bede Dem sende
1) En til (Robert) Haas, New York.
2. En til Constant Huntington, London.
3. En til Fru Emily Pritchard. Nymindegab. Nørre Nebel.

New York, London og Nymindegab. Det er en sammenstilling, som er genial, fordi den er så mærkelig. Samtidig er det dokumentation for det samarbejde, der var mellem fru Pritchard og Blixen, mens sidstnævnte stadig skrev på engelsk.
Afskrifterne, som omtales, er manuskriptet til ”Out of Africa” eller ”Den afrikanske Farm”, som den kom til at hedde på dansk, og som udkom den 6. oktober 1937.
Næste gang den glimrende film ”Mit Afrika” med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne vises på TV, eller man kaster sig over Blixens bog, så husk lige, at hun hentede hjælp i London og New York – og altså også i Nymindegab.