Kunstnernes Sommerudstilling

KS, er en censureret udstilling af billedkunst. KS har været afholdt siden 1973, og udstillingen er blandt de 4 ældste censurerede udstillinger i Danmark. Den er pointgivende til BKF og har givet debut til mange markante og anerkendte kunstnere.

Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup er en institution. Denne årlige censurerede udstilling er blevet synonym med den lille stationsby. Udstillingen har siden starten været en selvstændig kunstnerstyret begivenhed, der siden Janus – Vestjyllands Kunstmuseum i år 2000 fik sin egen bygning, har været afholdt i dette regi. Udstillingen kan i dag betragtes som et kulturelt fyrtårn i Vestjylland og Varde Kommune, og den formår at tiltrække kunstnere fra hele Skandinavien, Tyskland og England.

De skiftende censorer, der vælges af medlemmerne af KS, er alle anerkendte kunstnere, der gennem kritisk censur sikrer, at de udstillede værker har høj kvalitet. Censorerne forestår også efter censurrunderne kurateringen af udstillingen, der fylder hele Janusbygningens udstillingsareal (550 m2) i de 2 måneder, udstillingen varer. I løbet af udstillingsperioden er der forskellige arrangementer med blandt andet Artists Talk og Censor Talk, hvor kunstnere og censorer formidler kunstværkerne, ligesom der arrangeres foredrag og rundvisninger.

Alle kan tilmelde værker til KS20, uanset alder, bopæl og nationalitet. Enkeltpersoner såvel som grupper kan indsende værker. Ansøgning til KS20 foregår via online tilmelding.

Ansøgning

Betingelser KS20

Alle værker bliver digitalt censureret i 1. og 2. runde. Samtlige værker skal uploades via Online tilmelding. Der er mulighed for at fremsende materialeprøver som appendix til første og anden censurering (materialeprøverne skal være mærket med bookingnummer og værknummer). Herefter indkaldes værker, der er gået igennem runde 1 og 2 til fysisk censurering i Janus Bygningen. Her vil de fysisk blive censureret i 3. runde – det er indsenderes ansvar, at værker, der er gået igennem de første to runder, kan være fysisk fremme i JANUS ved tredje censurering.

Hvem kan tilmelde sig

Alle kan tilmelde værker uanset alder, bopæl og nationalitet. Enkeltpersoner såvel som grupper kan indsende værker.

Kategorier

KS censurerer ikke længere i kategorier. KS modtager alle typer værker.

Antal værker

En tilmelding koster 500 kr. og giver ret til 6 værker

Tilmelding

Tilmelding foregår via Online tilmelding. Tilmelding skal være registreret senest den 17. maj 2020. Via Online tilmelding indtastes oplysninger som navn, adresse og e-mailadresse mm., ligesom du vejledes til betaling. Efterfølgende indtastes, ligeledes i systemet, oplysninger om de enkelte værker, og fotos heraf uploades. Har man brug for hjælp, kan man kontakte en af JANUS frivillige på telefonnummer 30316002 og 60395077 i tidsrummet 13.00 – 16.00

NYT i KS20

KS20 giver dig mulighed for at medbringe værker personligt i Janus Bygningen – Lærkevej 25 – 6862 Tistrup  den 22. og 23. april. Her vil Janus Bygningens mange frivillige være behjælpelige med at få taget fotos af værkerne, og efterfølgende med at få dig oprettet i Online tilmelding, fotos uploadet og betalingen gennemført.

Du behøver ikke at anvende Online tilmelding – Ta` dine værker med til JANUS som vil hjælpe med tilmelding i systemet. Send en mail til mail@janusbygningen.dk og angive hvilken dag (22. april eller 23. april ønskes til “foto-hjælp”)

Medbring værker til Janusbygningen den valgte dag – i normal åbningstid 13-16. Efter fotografering og oprettelse af dine data i Online Tilmelding – er online tilmelding komplet. Du kan herefter tage dine værker med hjem og afvent censurering.

Online tilmelding

Her er skema for tilmelding til KS 2018

Udfyld nedenstående skema og husk at angive om du ønsker at bedømmelsen skal ske digital eller om du ønsker fysisk aflevering. Ved digital bedømmelse skal der uploades billeder for at færdiggøre tilmelding og betaling
OBS: Efter betaling kan der ikke længere rettes i din tilmelding

Tekniske betingelser

Billeder

Dine kunstværker skal dokumenteres med fotos, der skal uploades via Online tilmelding. For hvert anmeldt værk, kan du uploade op til 4 fotos.
Video, animation, lyd og andre værker, der ikke kan dokumenteres med fotos, kan (efter forudgående aftale med JANUS personale) gemmes på en usb-stik med tydelig angivelse af journalnummer og værknummer og indsendes/indleveres senest den 7. maj 2020 i JANUS. Billedstørrelse kan være op til 24MB

Alle værker skal anmeldes via Online tilmelding – også video- og lydværker – og det er indsenderes ansvar, at oplysningerne i Online tilmelding stemmer overens med værkerne. Vurder, hvorvidt en ramme om værket er med til at beskrive værket, eller om rammen blot er tilbehør. Ofte synes censorerne, at en ramme ødelægger værket, så det kan i mange tilfælde være bedre at undgå indramning. Vær omhyggeligt med beskæring af billederne således, at alt unødig ”visuel støj” på fotoet skæres væk. Der bør ikke være mennesker, møbler dyr mm. på fotoet. Det kan være en fordel at tage 1-2 fotos af hele værket og 1-2 detaljefotos.

Vær opmærksom på, at censurkomitéen alene har denne dokumentation at vurdere dine værker ud fra, og at materialet derfor skal være i en kvalitet, der ikke efterlader nogen tvivl om værkets karakter!

Tekniske krav

Billedfiler
Format: jpeg, jpg
Størrelse: max 24 mb pr. billedfil
Farve: RGB (til skærmvisning, modsat SMYK, der er til print)
Navngivning af filer: Filerne skal navngives med værknummer samt og. værktitel.

Eksempel på navngivning af foto:
værknr. #2, med titlen ”Cosmos” navngives: #2_ cosmos

Filerne må ikke døbes med kunstnernes navn. Brug ikke mellemrum, benyt i stedet _ (underscore)

Videofiler
Format: mpeg4, avi, wmv, mov
Video skal kunne afspilles med VLC Media Player, Windows Media Player eller Quick Time Player.
Varighed: Angiv på anmeldelsesblanketten den reelle varighed uden loop.
Eksempel: 3 minutter og 42 sekunder skrives 3.42.
Video længere end 5 min skal ledsages af en trailer på max. 2 min i en separat fil.
Navngivning af videofil: Videofilen navngives med journal- og værknummer og evt. værktitel.
Eksempel videoværk:
Journalnr. 7985823, værknr. #4, med titlen ”Ged i marken” navngives: 7985823_ #4_ Ged_i_marken

Lydfiler
Format: aac, wma, mp3
Lyd skal kunne afspilles med VLC Media Player, Windows Media Player eller iTunes.
Varighed: Angiv ved tilmelding – den reelle varighed uden loop.
Eksempel: 4 minutter og 35 sekunder skrives 4.35.
Lydværk længere end 5 min skal ledsages af en lydprøve på max. 2 min i en separat fil.
Navngivning af lydfil: Lydfilen navngives med journal- og værknummer og evt. værktitel.
Eksempel lydværk:
Journalnr. 7791375, værknr. #4, lydværk, med titlen ”En rejse” navngives: 7791375_#4_lyd_En rejse.

Hvad bruges billedmaterialet til? 
Det indsendte materiale vises ikke til andre end censurkomitéen under censureringen.
Alle uploadede fotos slettes efter censur og udstilling.
KS forbeholder sig dog ret til at bruge fotos af antagne værker i formidlingsøjemed.

Spørgsmål rettes til
Kunstnerisk leder Anne Grethe Sværke
JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum
Lærkevej 25, 6862 Tistrup
ags@janusbygningen.dk
Telefon: 75299825

Handelsbetingelser

Kaldenavn: JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum
Juridiske navn: Janusbygningen/Janusforeningen
CVR-nummer: 11638775
Adresse: Lærkevej 25, 6862 Tistrup
Telefonnummer: 75299825
e-mail adresse: mail@janusbygningen.dk
Web-adresse: www.janusbygningen.dk

Bestilling/tilmelding:
Tilmelding skal ske via tilmeldingsskema på vores hjemmeside, hvor bliver du bedt om at registrere dig med email-adresse, navn, adresse og telefonnummer. Det er informationer, der alene benyttes til kommunikation i forbindelse med ansøgning og udstilling

Betaling
Ansøgningsgebyret på 500 DKK betales online som næste trin i ansøgningsprocessen

Betalingstype:
Der kan betales med følgende kort: Dankort eller via bankoverførsel
Betaling:
Betalingen trækkes straks efter købet. (Se fortrydelsesret / Refundering)
Når du har foretaget dit køb vil du modtage en bekræftelse på din e-mail.

Kvittering sendes pr e-mail umiddelbart efter at betaling er gennemført. Den indeholder journalnummer samt adgangskode, der skal benyttes til login på online tilmelding.

Moms:
Der er beregnet 25% moms på varerne til alle kunder.
Fortrydelsesret / Refundering:
Fortrydelse skal ske inden 24 timer. Hvis du sletter dit køb inden 24 timer, refunderes betalingen automatisk til det brugte betalingskort.
Sker fortrydelse inden 24 timer refunderes 100% af købet. Afbud senere end 24 timer eller ved udeblivelse, medfører en opkrævning på 100% af købet.

Cookies
På JANUS hjemmeside anvendes cookies.

Kontakt:
JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum, Lærkevej 23, 6862 Tistrup. Kontakt os på telefon 75299825 mellem kl. 13-16 på, eller send en mail til mail@janusbygningen.dk

Forsikring

Du skal selv forsikre dine værker. KS påtager sig intet ansvar for brandskader, beskadigelser på eller evt. bortkomst af de indsendte værker. KS påtager heller ikke ansvar for skader på værker, der er sket pga. fejl ved emballering.

Alle fremsendte værker, der ikke afhentes personligt, vil blive returneret i den emballage, de er fremsendt i.

Censurering

Censurering

Første og anden censurering foregår digitalt den 23. -24. maj 2020. Herefter indkaldes værker, der er gået igennem runde 1 og 2 til fysisk censurering i Janus Bygningen. Her vil de fysisk blive censureret i 3. runde. Tredje censurering foregår den 6. juni 2020 – det er indsenderes ansvar, at værker, der er gået igennem de første to runder, kan være fysisk fremme i Janus Bygningen til tredje censurering. Man kan aflevere værkerne personligt i Janus Bygningen i hverdagene fra den 26 maj til den 2.juni 2020 -I åbningstiden,  1300. 16.00 dog kan der træffes aftale uden for åbningstiden Alternativt kan værkerne fremsendes fx med post, fragtmand eller flyttefirma.

Flyttefirmaet Hellerup Flytteforretning transporterer værker til KS fra Sjælland, Fyn og Jylland. Dette kan ofte være den billigste løsning, afhængig af værkerne, idet det er fælles transport af værkerne.

  • Hellerup Flytteforretning, Valseholmen 10-12, 2650 Hvidovre, tlf. 3962 2428 (Sjælland)

Man skal selv henvende sig til flyttefirmaerne og aftale nærmere. Der kan være mulighed for opsamling af værker.

Værkerne – følgende accepteres ikke

  • Værker, der tidligere har været udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling, Kunstnernes Efterårsudstilling, Kunstnernes Påskeudstilling, Nordkraftudstillingen eller DCK Fyn.
  • Værker indrammet i glas, våde værker og værker, hvor øsknerne rager udenfor en evt. blændramme.
  • Monterede metalskinner på bagsiden af værket, fx ved indsendelse af fotos.
  • Særligt tunge og uhåndterbare værker (over 20 kg.), som kræver særlige hjælpemidler ved flytning. Se i øvrigt under GODE RÅD.
  • BEMÆRK: Værkerne må ikke være signeret på forsiden.

KS20 censorkomite

Jasper Sebastian Stürup ,f. 1969, billedkunstner
Anneline Schjødt Pedersen, f. 1970, grafiker
Hartmuth Stockter, f. 1973, billedhugger
Frodo Mikkelsen, f. 1974, billedkunstner
Anne Marie Ploug, f. 1966, maler

Udstilling af værkerne

Ophængning og udstilling

Censorkomitéen sammensætter udstillingen alene ud fra kunstneriske kvalitetskriterier. Den samlede censorkomité tager stilling til samtlige indsendte værker. Censorkomitéen får under censureringen ikke oplysninger om indsendere. Cenourkomitéen får således kun de oplysninger om værket, der er indtastet i Online tilmelding. Meddelelse om antagelse af værker eller ej antagelse gives til kunstnerne på mail så hurtigt som muligt efter afslutning af censureringen. For hvert antaget værk betales et antagelsesgebyr på kr. 100.

Dette kan betales vi bankoverførsel til konto 7703-2004434. Antagelsesgebyret skal være betalt senest d. 12. juni 2020.

Disponering af udstillingen påhviler censorerne, og der kan derfor ikke stilles krav til specifik placering. Såfremt et værk kræver særligt teknisk udstyr, påhviler det kunstneren at stille dette til rådighed, hvis værket antages.

Afhentning/returnering

Antagne værket kan ikke kræves tilbage, før udstillingen er slut. Ved tilmeldingen oplyser man via Online tilmelding, hvorledes man ønsker sine værker returneret (personlig afhentning, returnering med Hellerup Flytteforretning eller med GLS). Antagne, ikke solgte værker bedes afhentet på udstillingens sidste dag søndag den 9. august kl. 16-17. Ved samme lejlighed er kunstnerne inviteret til kunstnermøde. Du betaler selv transportomkostninger og evt. forsikring under transport.

Fernisering

PR

Udstillingen forbeholder sig ret til frit at gengive de antagne værker i katalog, på plakat, i annoncer, på web m.m., med mindre andet er aftalt skriftligt.

Salgspriser
Det tilstræbes at sælge de udstillede værker. Salgsprisen indtastes i Gecko, og af den pris beregner KS19 sig 35 %. Værker, der ikke er til salg, anføres som ”privateje”.

Afgifter til 3. mand
Det påhviler kunstner selv at afholde udgifter til 3. mand, såfremt der i forbindelse med værket vil blive pålagt evt. afgifter som f.eks. KODA

Artist talk
I 2020 er der indlagt aftener med Artist talk, hvor en eller flere af de udstillende kunstnere vil/kan fortælle om deres værker. Ved tilmelding bedes angivet, om der ønskes deltagelse i et sådant arrangement, såfremt et eller flere værker antages. Hvem, der deltager, udvælges af KS’s arbejdsudvalg og Janus Bygningens kunstneriske leder. Der kan ydes en mindre transporthjælp til deltagelse i arrangementet.

KS Medlemsskab
Kunstnere, der får værker antaget på KS, bliver automatisk medlemmer af udstillingen i tre år og har derved adgang til KS20, KS21 og KS22 med ledsager. Medlemmerne inviteres til et årligt kunstnermøde, der er udstillingens øverste myndighed og blandt andet medvirker ved valg af censorer. Dette møde finder sted på udstillingens sidste dag 8. august kl. 17.00-18.00.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.