26. juni 2017

Kunstnernes Sommerudstilling 2017

Kunstnernes Sommerudstilling 2017 leverer sommerens kulturelle oplevelse i Janus Bygningen. Nytænkende og provokerende værker præger den censurerede udstilling i Janus Bygningen.

Kunstnernes Sommerudstilling 2017 fremstår som en kreativ og alsidig udstilling, der fylder hele Janus Bygningen med værker, og udfordrer publikums opfattelse af kunstbegrebet. Flere af værkerne er helt med i samtidskunstens frontlinje.

Udvælgelsen af værker til Kunstnernes Sommerudstilling

En censureret udstilling foregår på den måde, at kunstnerne fremsender deres værker til vurdering af optagelse på udstillingen. En censorkomité bestående af fem kunstnere, står for udvælgelsen. Dommerne vælges af medlemmerne af Kunstnernes Sommerudstilling (de tidligere års udstillere på KS). I år havde op mod 300 håbefulde kunstnere fra hele Danmark indsendt ca. 1300 værker til censureringen. De krydsede alle fingre for, at netop deres værker appellerede til de skrappe censorer. I år blev 9,2 % af de indsendte værker antaget. 48 kunstnere kunne glæde sig over, at deres værker kom med på udstillingen, og medfører point til Billedkunstnernes Forbund. De øvrige 90 % er sendt retur. I alt er der antaget 114 værker, som kan ses på sommerens udstilling.

Artists Talk

I forbindelse med KS17 bliver der afholdt en række ”Artists Talk” hvor en række af de udstillende kunstnere både fortæller om egne værker og kommer med kommentarer til hele udstillingen. Der afholdes ”Artists Talk” den 7. juni, den 28. juni og den 12. juli. Herudover er der arrangeret rundvisning med kunstformidler Peter Haarby fra Holstebro Kunstmuseum. Alle arrangementer starter kl. 19.00.

Udstillingen varer frem til den 6. august. Åbent tirsdag-søndag 11-16.

Nærmere oplysninger kan findes her eller ved henvendelse til: mail@janusbygningen.dk, tlf. 75 29 98 25.