Tyskere på flugt – foredrag ved John V. Jensen

Over 200.000 tyske flygtninge havnede i danske lejre i foråret 1945. De var på flugt fra Den Røde Hær og tilfældet ville, at de havnede i Danmark.

Her måtte de leve på danske værters nåde, og de var alt andet end populære på grund af den tyske besættelse.

John V. Jensen tager dig med ind bag pigtråden til en lang række menneskeskæbner. Og han rejser principielle spørgsmål om de skrøbelige størrelser demokrati og medmenneskelighed. Hvordan skulle de tyske flygtninge behandles? Nok skulle de have ordentlige forhold i lejrene, men de skulle på den anden side set ikke behandles bedre end danskerne.

Foredraget tager udgangspunkt i John V. Jensens bog ”Tysker på flugt”, som indgår i den anmelderroste serie 100 danmarkshistorier fra Aarhus Universitetsforlag. John V. Jensen er museumsinspektør ved Vardemuseerne. Køb bogen her.

Det er nødvendigt at reservere en pladsbillet for at tilmelde dig foredraget. Dette gør du ved at klikke på “Tilmeld” her på siden. Entré betales ved ankomst til Tirpitz.