19. marts 2020

Dyrk dine egne østershatte

”Når du ikke kan komme til os, så kommer vi til dig". Følg med her på bloggen, hvor vi vil komme med forslag til, hvad både børn og voksne kan bruge tiden på i disse dage - hjemme eller ude i naturen. I dag skal vi høre mere om, hvordan vi kan dyrke vores egne østershatte.

Hvis man i disse dage bevæger sig udenfor hjemmets fire vægge, opdager man, at foråret for alvor banker på. Også de første svampe er så småt begyndt at kigge frem. Ja, du hørte rigtigt, mange forbinder kun svampe med efteråret, men i princippet kan du finde svampe hele året. De steder, hvor jeg selv går på svampejagt, er dog ikke kendetegnet ved mange forårssvampe. Men du kan dyrke dem selv! Se mere herunder:

Her ser du Mortens hjemmekontor – produktionen af kaffegrums er begyndt

 

Ligesom mange andre arbejder jeg for tiden ud fra mit ”hjemmekontor”, og hver dag producerer jeg en bunke kaffegrums. Når kaffen har været igennem maskinen, er der kun en meget lille del af kaffebønnernes næringsværdi, der er brugt. Mit kaffegrums er altid kommet up i kompostbunken, og jeg har haft held med at bruge kaffegrumset til at forhindre indtrængen af dræbersnegle i forskellige bede i haven.

Men det er fortid – nu skal der dyrkes østershatte! Det er efterhånden blevet gjort i nogle år, og man kan købe forskellige former for halvfabrikater, som gør det lettere for dig, og der er et hav af videoer m.m., man kan finde om emnet.

Det næste stykke tid kan du følge mit første forsøg på at fremavle disse lækre spisesvampe.

Udover at dyrke dem i kaffegrums vil vi også pode forskellige materialer ude ved den Gl. skovfogedbolig. I forbindelse med efterårets svampeture vil du også få mulighed for at se nærmere på det.

Første skridt på vejen er at drikke kaffe – velbekomme

Indlæggets forfatter

Morten Vinding

Naturvejleder