Ny Tirpitz

4. august 2016

Det ny Tirpitz – følg byggeriet

Det er det verdenskendte, danske arkitektfirma BIG Bjarke Ingels Group, der har tegnet det ny Tirpitz. Arkitekturen er inspireret af den rå natur og historie, der omgiver det nye museum.

Det ny Tirpitz bygges af tre materialer: Beton, stål og glas. Glas er det opvarmede sand fra de omgivende klitter. Beton og stål refererer til den gamle kanonbunker Tirpitz fra Anden Verdenskrig, der giver navn til det ny museum, og som bliver en del af attraktionen.

Et åbent skår

Lige som den gamle kanonbunker er det nye museum støbt på stedet. Men hvor bunkeren blev bygget for at være uigennemtrængelig og tillukket, er det nye museum et åbent skår i landskabet, med adgang for alle. På gåturen i det fredede klitlandskab lokker skåret med et kik gennem de 6 meter høje og 10 meter lange vinduer med overblik over de specialdesignede udstillinger. Den åbne gårdsplads skal også invitere museets gæster ud i landskabet på jagt efter endnu flere gode historier.

 

Ny Tirpitz

Huset er støbt i beton på stedet, og ligger som et åbent skår i landskabet med en central gårdsplads.

 

 

Ny Tirpitz

Første spadestik til det ny Tirpitz blev taget den 16. december 2014 af direktør i A.P. Møller Fonden Henrik Tvarnø, borgmester Erik Buhl og Vardemuseernes bestyrelsesformand Lisbet Rosendahl. Museet åbner i juni 2017.

 

Ny Tirpitz

Vi har fulgt byggeriet fra start til slut med drone.

 

Tak til

A.P. Møller Fonden er største bidragsyder til Tirpitz. Varde Kommune har medfinansieret.

 

Gem