skiw

Æ’ Skiw – sejltur på Varde Å

Oplev Varde fra vandsiden, Nationalpark Vadehavet, laksen og meget mere med Æ’ Skiw på sejlads i Varde Å.

Æ’ Skiw sejler både offentlige og bestilte ture samt særlige sejlture i forbindelse med events.

Sommersejlads turistture

Æ’ Skiw sejler fra Torvegadebroen i Varde. Turene har en varighed af ca. en time og koster 50 kr. pr. person. Der er ingen tilmelding, så det er først til mølle. Der er plads til 20 personer på hver tur, og det er ikke muligt at forhåndsreservere pladser. Vi opfordrer større grupper til at kontakte os for en bestilt tur. Se nedenfor.

I perioden 2/7 – 8/8 2019 sejler Æ’ Skiw tirsdage, onsdage og torsdage med afgang hver time kl. 11, 12, 13 og 14. I perioden 15/8 – 5/9 2019 sejler Æ’ Skiw hver torsdag med afgang hver time kl. 13 og 14.

Bestilte ture

Vi tilrettelægger individuelt for dig og din gruppe.
Overvej på forhånd jeres ønsker vedrørende

  • Dato og tidspunkt for turen og varighed?
  • Hvor mange er I? (Kapacitet: max 20 personer)
  • Ønsker I levende formidling på turen?
  • Hvis ja, har I et særligt emne, fx Nationalpark, åens liv, kulturhistorien etc.?
  • Har I ønsker om forplejning ombord eller på turen?

 

Kontakt os for at høre mere om mulighederne, og få en aftale i stand – helt enkelt.

Om Æ’ Skiw

Vardemuseerne har fra 2017 overtaget hvervet som reder for Æ’ Skiw, efter at skibet tidligere har været drevet af bl.a. Produktionsskolen Vest og Varde Turistinformation.

Ny skipper er John Allan Hansen, der har mange års erfaring fra fiskeri og offshore, og derfor er uddannet til erhvervs- og publikumssejlads.

Skibet er godkendt til sejlads med maksimalt 20 personer på Varde Å mellem solopgang og solnedgang i perioden 1. maj til 30. september.

Æ’ Skiw er fra 1993, hvor kølen blev lagt. Hun har en bruttotonnage på 5,0 og nettotonnage på 1,5. Skibets længde er 8,37 meter, bredden er 3,05 meter og dybde er 1,33 meter. Skibet har 9 hestes maskinkraft. Æ’ Skiw er eldrevet af et batteri, som oplades af solceller, der er monteret på skibets tag.

Sejladser på Varde Å giver passagererne en oplevelse i naturen tæt på byen, og understøtter kendskabet til Nationalpark Vadehavet og Varde Kommunes vision Vi i Naturen.

   Vi i naturen

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.