Gamle dage

Gamle dage

15.03 – 30.05, Børnehaver og indskoling

Hvad legede børn med i gamle dage? Hvor kom legetøjet fra, og hvad var det egentlig lavet af? Kunne man få tiden til at gå dengang, hvor hverken iPad eller TV var en realitet?

Forløbet giver børnene mulighed for at mærke ”gamle dage” på egen krop. Gennem samtale og sanseaktivering sætter vi fokus på leg, pligter og dagligdag i en vestjysk familie ca. 1920-1940. Vi går på opdagelse i udstillingen og stiller skarpt på museets lille legetøjssamling. I Tømrer Larsens hus fra 1930’erne må man røre ved ALT – og der er nok at gå på opdagelse i og stille spørgsmål til. Hvor gik man på WC? Hvordan opbevarede man maden uden køleskab? I ”æ fin’ stow” laver vi sammen en udstilling med det legetøj, børnene har med hjemmefra og taler om forskellen på gamle dage og nu. Der bliver også tid til at lege med legeredskaber og legetøj fra gamle dage.

Slå et smut forbi den nedgravede have, hvor urteplanter og blomster er en fryd for både næse og øjne. På udendørsarealet finder I bl.a. gamle legeredskaber, legeplads, esehus og hvalhus, som alt sammen er et besøg værd.

Børnene skal medbringe et stykke legetøj hjemmefra.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Sidste dag for bestilling af varer med levering inden jul er d. 14. december 2018. Luk