Udstilling

Varde Kunstforening: Filihankat og Siri Gindesgaard

Ny udstilling i Varde Kunstforening.

Siri Gindesgaard

Undocumented Moments (da. Udokumenterede Øjeblikke) handler om alt dét, der ikke dokumenteres og om dét, der fravælges. Det bevidste som ubevidste gemte, glemte og usagte. Men det er også, som titlen antyder, en udstilling, der folder tanker om en særlig tid og et særligt nu i maleriet ud og viser, at fortællingen her er mindst lige så vigtig at få med i forståelsen af eksistens og tilværelse.

For Siri Gindesgaard er skønhed noget, der må og skal bevares, så det ikke forsvinder. Og tanken om skønhedens størrelse har derfor været et vigtigt element i realiseringen af udstillingens værker. Det er et indadvendt og mentalt billede, Gindesgaard arbejder med. Og i mange tilfælde har kunstneren brugt fotografi samt anvendt modeller til at visualisere det mentale og mystiske for at kunne omsætte det til fysisk maleri. Kompositionerne og farvernes kontraster udfordrer og vækker museumsgæstens sanser og forestillingsevne om hvad maleriet er i dag (både fysisk og teknisk) og hvad den menneskelige psyke og krop, privat som offentlig, er for en størrelse.

Filihankat

Marianne Steenholdt Bork, uddannet v/Designskolen, keramisk linie i Kolding. Medlem af DkoD, BKF, ProKK og kunstnergruppen Kobling. Der vises keramiske værker i krydsfeltet kunsthåndværk/kunstnerkeramik. Kunstnerens motivverden er forskellige dyr og væsener som løven, uglen m.fl. Løven har en særlig betydning i Steenholdt Bork´s univers, da hendes fortolkning af dyret er udmundet i Filihankatten, som hendes Galleri og Værksted også har taget navn af. Fortællingen og fabuleren over verdens gang ligger bag unika skulpturene.

I anledning af den forestående december måned vil der også være keramiske juletræer samt andet højtidsstemt keramik.

Rigtig hjertelig velkommen til en udstilling, som kan ses fra
11. november 2022 til 6. januar 2023.

Ferniseringen foregår fredag 11. november kl. 15 og som sædvanlig er der gratis adgang til ferniseringen.

Varde Kunstforening
Besøg Varde Kunstforenings hjemmeside