Udstilling Museum Frello

Udstilling

Varde Kunstforening: Bettina Andersen og Dorrit Worm

Varde Kunstforening går atter nye veje for at vise kunsten i alle sine afskygninger. Denne gang kan vi byde velkommen til en udstilling hvor en brodøse og en skulptør udfolder sig i Kunstsalen på Museum Frello.

Broderi og sensuelle figurer – Ny udstilling på Museum Frello.

Bettina Andersen arbejder med broderi som kunstnerisk udtryksform. Hun kalder broderierne for tekstile malerier, og er fascineret af de sanselige og taktile elementer ved broderiet og den enkelhed, som er fundamentet, når værkerne opstår sting for sting for sting. Hun insisterer på at give plads til ”det gode liv” og de lykkelige øjeblikke i en verden, som er så meget mere end netop det. Heraf interessen for komplementære par som fx lys og mørke. Disse temaer dukker igen og igen op i billederne. Denne insisteren handler både om værkerne, men egentlig også om selve processen med henblik på at ville broderiet som udtryk.

Bettina Andersen er oprindeligt tekstilfagligt uddannet med vægt på håndværk og formidling. De sidste 25 år har hun levet med og af broderi. Hendes værker er udstillet både nationalt/internationalt, separat/gruppe og på censurerede udstillinger.

Dorrit Worm er født i 1944 og debuterede som kunstner i 1997 på Østerbro Kunstnernes Forårsudstilling i København. Det er de sanselige kvaliteter, der sættes fokus på i Dorrit Worms skulpturer. Muskuløse og spændstige kroppe, der vrider sig og enten udfordrer eller distancerer sig fra beskueren. – Jeg bliver inspireret af menneskekroppen i bevægelse og af menneskets følelsesliv. Jeg arbejder meget intuitivt og det endelige resultat er ikke nødvendigvis givet på forhånd. Det giver mig selv harmoni, ro og balance og så lader jeg beskueren tænke og føle sit.

Har siden 1997 udstillet i gallerier og kunstmesser bl. a.:Art Herning, Art Copenhagen, Olivia Holm Museet, Esbjerg Museum, Marienlyst Slot, Skovhuset Værløse, Gammelgård Herlev.

Udstillingen kan ses fra den 30.11. 2018 – 20.1. 2019

Varde Kunstforening