Varde kunstforening fernisering

Udstilling

Pia Buchholtz & Inger Bruhn

En spændende udstilling i udstillingssalen ved Museum Frello med Pia Buchholtz & Inger Bruhn. Det bliver med Pia Buchholtz billeder, fyldt med organisk overflod og Inger Bruhns keramik, som udstråler glæde ved materialet.

Pia Buchholtz

Hun er uddannet på Århus kunstakademi og har i dag et atelier i det kreative miljø i det tidligere slagteri på Sydhavnen i Aarhus. Hun har flere år arbejdet med kunst, hovedsaglig med maleri, og har udstillet i mange forskellige sammenhænge. Botanic Lyrics er dels en serie fotos fra en gammel Botanisk have fra 1788 på Tenerife i Puerto de la Cruz. De viser en jungleagtig organisk overflod, som alligevel er styret af menneskelig pleje og gror med et kunstnerisk, blomstrende og dynamisk overskud.
Det samme tema går igennem hendes oliemalerier: Den oprindelige natur pibler frem og kan være en utæmmet skygge i det kontrollerede menneskeskabte. Værkerne befinder sig i et grænseland eller krydsfelt imellem natur og kultur.

Inger Bruhn

Uddannet på Århus Kunstakademi fra 1981-1985 og har haft eget værksted siden 1985. Inger Bruhns arbejdsområde er: Raku og bålbrændt keramik. Hun har deltaget i mange censurerede udstillinger i ind og udland og solgt til kunstindustrimuseet og mange private samlere. Blandt Inger Bruhn`s righoldige værker finder man også små ”lertavler” med de ti bud – et på hver – og det hun selv betegner som den positive jantelov, for hun har en positiv indgang til livet og sit arbejde. Det fornemmer man straks når man holder hendes ting i hånden. De udstråler glæde ved materialet og lyst til at eksperimenterer og af og til lidt ”frækhed” og nænsomhed.

Varde Kunstforening
Besøg Varde Kunstforenings hjemmeside