Niels Rønne Jønsson

Udstilling

Varde Kunstforening: Niels Rønne Jønsson

Varde Kunstforening indbyder til udstilling med Niels Rønne Jønsson i Kunstsalen på Museum Frello. Fernisering onsdag den 5. juli kl. 15:00.

Udlært af Otto Frello, men helt sin egen

– Mødet med Niels Rønne Jønssons malerier er en af den slags oplevelser, der lever videre længe efter, at man har forladt udstillingen. Det er de små fortællinger i malerierne. Det er malerier om himmel og helvede, engle og dæmoner i et tilsyneladende barnligt og håndgribeligt billedsprog, men hvor de gamle mytologiske figurer bliver både reelle og virkelige. Humoren spiller en afgørende rolle i Jønssons malerier og fortæller os noget om at være menneske på godt og ondt.

Niels Rønne Jønsson: Dragen

Drage.

Om Niels Rønne Jønsson

Niels Rønne Jønsson er født i 1941 og uddannet som illustrationstegner fra Akademiet for Fri og Merkantil Kunst i København. Her var en af lærere på skolen tegneren og maleren Otto Frello, som også senere har været en stor vejleder for hans arbejde. Som tegner har han lavet illustrationer til Politikens Forlags håndbøger og til forskellige ugeblade. Udover det har han skrevet og illustreret børnebøger til Carlsens Forlag og lavet illustrationer til forlaget Flachs.

Niels Rønne Jønsson: Santa Maria

Christopher Columbus’ flagskib Santa Maria fra Politikens håndbog Skibenes kavalkade.

Olevano Romano

I 2003 begyndte han for alvor at male malerier. Han eksperimenterer meget mellem forskellige motivverdener og teknikker. Siden 1979 har Niels Rønne Jønsson ofte besøgt bjergbyen Olevano Romano, tæt ved Rom. Her har han fundet mange dejlige motiver til sine billeder. I 2008 deltog han sammen med en række danske og norske kunstnere i en stor udstilling på byens kunstmuseum AMO og i 2011 fik han mulighed for at lave en separatudstilling i galleri Torcoliere som også ligger i Olevano.

Niels Rønne Jønsson: Olevano Romano

Olevano Romano.