En hær af beton

Udstilling

En hær af beton

I et landskab af bunkers – en hær af beton – går du på opdagelse efter de mange forskellige beretninger fra Anden Verdenskrig på Vestkysten. I hver bunker møder du en ny person, der fortæller sin vinkel på historien. En tankevækkende oplevelse!

Udstillingen “En hær af beton” er ikke en almindelig bunkerudstilling. Her er det ikke fakta om krigens forløb eller kanonernes konstruktion, der er i forreste række. I Tirpitz møder du historien om Anden Verdenskrig i Vestjylland fortalt af de mennesker, der oplevede den.

Krig på godt og ondt

Gennem beretninger fra den tyske officer i radarstillingen Büffel opdager du, at flødeskumsfronten på den danske vestkyst også var blodig alvor. Men ikke mere alvorlig, end at der også var tid til, at den øverstkommanderende forelskede sig i den smukke, danske pige, som du også kan besøge. Den unge tyske soldat Gerhard Saalfeld rejste som 18-årig hjem til Tyskland, da krigen var slut – men kom mange år tilbage for at genfinde sin bunker næsten intakt. Mens den lille pige, der boede på en gård ved siden af Tirpitz måtte flytte, da den store bunker skulle bygges.

Oplev bunkerbyggeriet i børnehøjde. Mød den lille pige, der boede på en gård ved siden af Tirpitz, og som måtte flytte, da den store bunker skulle bygges.

Stof til eftertanke

Der er næsten garanti for at få sat tanker i gang, når man bevæger sig fra bunker til bunker og hører historien fra forskellige vinkler. Udstillingen giver dig og din familie masser at tale om. De mange betonbunkers på stranden vil få en helt ny betydning, når du har besøgt Tirpitz. Udstillingen er nemlig bygget op som et landskab af bunkers, der rummer masser af detaljer om de mange betonkolosser.

Mød Gerhard Saalfeld, der var vokset op med krigslegetøj og kammeratskab i Hitler Jugend. Han blev som 17-årig sendt til Vestfronten.

Udstillingen har spor for alle aldre, der er oplevelser for både nørder og ikkenørder. Kun en enkelt bunker har vi gjort forbudt for børn. Hvorfor den er det, må du selv komme og opleve – hvis du er gammel nok…

Husk din fjernbetjening

Alle udstillingerne i Tirpitz aktiveres af gæsterne selv ved hjælp af en simpel “fjernbetjening”, som er en del af entrébilletten, og børn fra ca. 2 år kan bruge den. Det er en lydbaseret guide, hvor historierne er indtalt af professionelle skuespillere, og denne guide er en del af udstillingerne. Det kan være en god idé at medbringe egne høretelefoner, hvis du ønsker frie hænder eller bliver let forstyrret. Hvis du foretrækker trykt tekst, kan du gøre vores værter opmærksom på dette, når du køber billet.

Udstillingen er blevet til med støtte fra

augustinus-logo