Vestkyst

Udstilling

Den skjulte vestkyst

20.000 års vestkysthistorie fortalt gennem 12 overraskende, dramatiske, interessante, gribende og uhyggelige fortællinger. Den gamle redningsbåd indbyder til en tur – men pas på! Er du nu sikker på, du vender trygt hjem igen fra den overvældende tidsrejse?

Sejl ud på en tidsrejse…

Tør du hoppe op i redningsbåden? Pas på, for du risikerer at komme med på en hæsblæsende tidsrejse på 20.000 år. Mon båden kæntrer under redningsaktionen – eller klarer I skærene? Når stemningen i udstillingen forandrer sig, og det langsomt bliver nat, så ved du, at du skal være på vagt…

Redningsbåden ser helt uskyldig ud i dagslys…

 

… men når mørket falder på, starter en fantastisk tidsrejse.

Fra mammut-slette til spidstelt

Den skjulte Vestkyst præsenterer de bedste Vestkysthistorier gennem mere end 20.000 år på en let tilgængelig og sjov måde. Du kan gå på opdagelse i klitterne og  finde de skjulte historier der ligger begravet under sandet. De mange fortællinger underbygges af rigtige genstande, så du kan se at historierne er sandfærdige! Kom og hør om mammutter i Vesterhavet, om uheldige skippere, om smuglerbyen Sønderside, om skibskatastrofer og om sandet, der var ved at sluge hele Jylland. Du kan også møde de første badegæster eller høre godnatsang på guitar i det orange spidstelt.

Er du klar til tidsrejsen?

Dioramer og total-show

Vi har udvalgt de mest dramatiske, overraskende og gode vestjyske historier til Den skjulte vestkyst, og de bliver fortalt mens du ser på små dioramaer, alle sammen med hver deres charme. I udstillingen er der desuden et børnespor, for de modige, der tør stikke hånden ind i den ukendte verden. Udstillingen forandrer sig to gange i timen (kl. hel og halv), når det bliver ‘nat’… Vær opmærksom på at de sidste nat-show starter en halv time inden museet lukker.

Fugleperspektiv

På kortbordet kan du i fugleperspektiv få et hurtigt overblik over det vestjyske landskabs udvikling siden istiden. Mennesket har tilpasset sig naturens kræfter og forandringerne, men har sandelig også selv påvirket omgivelserne. Alle historier i Den skjulte vestkyst kan opleves 1:1 i de vestjyske klitter, heder og plantager. Måske finder du et dødemandsbjerg lige ved siden af campingpladsen, eller en god bunkerhistorie tæt på sommerhuset?

Gå på jagt efter flere historier med app’en Fortællinger i Naturpark Vesterhavet, der kan downloades til din telefon eller tablet. Den første rute starter lige udenfor Tirpitz…

Husk din fjernbetjening

Alle udstillingerne i Tirpitz betjenes af gæsterne selv ved hjælp af en simpel “fjernbetjening” – en lydbaseret guide hvor historierne er indtalt af professionelle skuespillere. Udstillingerne kan ikke opleves uden denne guide. Den indgår i entrébilletten, og børn fra ca. 2 år kan bruge den. Det kan være en god idé at medbringe egne høretelefoner hvis du bliver let forstyrret, eller hvis du let får ondt i armen. Hvis du er hørehæmmet eller blot foretrækker tekst kan du gøre vores værter opmærksom på dette når du køber billet.

Udstillingen er blevet til med støtte fra

nordeafonden_primaert_logo_payoff