Dee Wolff

Udstilling

Varde Kunstforening: Dee Wolff

Oplev Dee Wolff og hendes mangesidige virke. Fra store træskulpturer og malerier, til grafiske særtryk og små finurlige harebilleder. At mestre håndværket i denne balance er yderst usædvanligt og opleves her særligt vellykket.

Fernisering fredag den 7. september kl. 15-17.

Dee Wolff og hendes magiske univers

Dee Wolff er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding, Oslo National Academy of Arts, Institut for Ædelmetal i København, og har bl.a. udstillet på:

Kunstnernes Sommerudstilling, Tistrup
Næstved Museum
Køng Museum
Galleri Lorien, Kbh.
Masnedø Fort Sommerudstilling

Præsenteret i bogen 101 KUNSTNERE 2016
Medlem af Billedkunstnernes Forbund

Dee startede sin kunstneriske karriere i 1995 med at bearbejde Eg & Elmetræ, ved at skabe skulpturer i landskab og by. Af udsmykning og installationer kan nævnes: Nationalpark Vadehavet, LandArt, Knuthenborg Safaripark, Ringsted Kommune, Maribo Jazz, samt Randers, Kolding, Næstved, Nykøbing F., Gentofte, Slagelse, og Ringsted Kommuner.

Siden tog Dee tillige maleriet til sig, qua af at være en del af kunstneren H.C. Rylanders værkstedsteam. I sine værker rejser Dee nysgerrigt ind i naturen og tager sin fortolkning af symbolikken med ud, så beskueren pirres visuelt og i høj grad sanseligt. I træskulpturerne afspejler Dee en råhed i struktur og form, lokker vækst og livlighed frem i kraft af komposition, iblandet forunderlige bemalinger.

På billedlærreder arbejder Dee i bred forstand med alt, selv tre hårs penslen! Der males med dybde i kolorit, på både store og små formater. Med præcision skaber hun smukke fabulerende og tankevækkende værker. Her bliver du henført til en farveglad, vekslende verden af mystik og magi.

I sin seneste serie ”ZigZag”, lægger hun forfinede snit i træet med japansk sav. Denne teknik, som er skabt i et krydsfelt mellem kunst og design, giver et meget dekorativt og smukt udtryk med orientalsk præcision.

Erik Dyhr Thomsen
Formand
Varde Kunstforening

Formand Erik Dyhr Thomsen – Ternevej 6 – 6851 Janderup – 40198568 – erik@dyhrthomsen.dk

Varde Kunstforening
Besøg Varde Kunstforenings hjemmeside

Se også Dee Wolffs hjemmeside: www.d-wolff.com