Tour de Gravhøj – Rundtur til oldtidens oaser

Tag med på rundtur-safari til en perlerække af spændende gravhøje, som ikke bare er tidslommer fra vores oldtidshistorie, men også fungerer som små mikro-refugier for plante og dyreliv.

Selvom vores gravhøje arealmæssigt blot er frimærkerpletter på landkortet, omgivet af markernes – i biologisk forstand – ørkenlignende monokultur, er de alligevel områder, der naturmæssigt kan betegnes som værdifulde oaser fulde af artsrigdom. Undervejs løftes sløret for det liv som vores forfædre levede i området for op til 5000 år siden og hvorfor vi tror de byggede så mange gravhøje lige her. Undervejs får du værktøjer til kendskab af plante- og insektarter.

TURLEDERE: Museumsinspektør Jens G. Lauridsen, naturvejleder og biolog Peter Skødt Knudsen, tlf 20353763, psk@naturkulturvarde.dk
MØDESTED: P-pladsen ved Jættestuen Gl. landevej 19, Mejls, 6800 Varde.
PRIS VOKSNE: 50 kr.
MAKS DELTAGERANTAL: 30
BEMÆRK: Medbring egen cykel eller bil til transport mellem gravhøje. Tilmelding nødvendig: på tlf: 75220877 eller vam@vardemuseum.dk i åbningstiden mandag-torsdag kl. 8.00-16.00 og fredag 8.00-13.00 (skriv antal børn og voksne + telefonnummer)
ARRANGØR: NaturKulturVarde & Varde Museerne