Rav_Lille_Dreng

Aktivitet

Rav-værksted med ravtips- og tricks

Som optakt til en ny udstilling, som åbner ved Blåvandshuk Fyr i løbet af foråret, indbyder Nationalpark Vadehavet til turen Rav-værksted med ravtips- og tricks

Temaet for den kommende udstilling er Vadehavets dynamiske landskab. I fyrmesterboligen vises, hvordan havstrømme, tidevand og vind flytter materiale som sand og ler, som resulterer i dannelsen og den fortsatte forandring af barriereøerne. Med udstillingen bliver Blåvandshuk Fyr en af seks porte til Nationalpark Vadehavet, som på hver sin måde formidler Vadehavets særlige natur og kultur i hele nationalparken, så den nu er bundet sammen fra nord til syd.

Måske har du deltaget i arrangementet kl. 15-16.30 forinden og fundet dit eget stykke rav?

Måske vil du bare gerne se, hvordan man kan kende sten fra rav og andre materialer – og deltage i ravværkstedet! Vi undersøger det fundne ravs ægthed, pudser og polerer det og laver måske vores egen personlige ravamulet eller ravsmykke! Mød Kirstine fra NaturKulturVarde, Vardemuseerne, som er naturvejleder og står klar til at tage dig, – måske med en ven eller din familie gennem værkstedet! Rav-arbejde i den kolde tid er altid en succes uanset vejret! Tag din ven under armen eller børnene med.

Rav-værkstedet henvender sig mest til børn. Børn fra ca. 6-7 år vil få mest ud af arrangementet.

Obs: Tilmelding er påkrævet og sker via Billetexpressen. Ønsker du at købe rav til smykkefremstilling, kan dette tilkøbes på dagen for 30 kr.