Nisser flytter ind på Museum Frello

Den 21. november flytter julen ind på Museum Frello i Varde. Denne dag åbner en særlig udstilling i anledning af julen – og i anledning af udgivelsen af en ny bog, der åbner døren til nissernes hemmelige verden.

Forfatter og tidligere cirkusdirektør Venzel Zalmov har netop udgivet bogen Nissebreve, som blandt andet giver svar på, hvad julenisserne laver, når det ikke lige er jul, om en nissehue altid er rød og hvor gammel en nisse egentlig kan blive.

Originale Frello-tegninger

Venzel Zalmovs nissebreve, der nu er samlet i den nye bog af samme navn, udkom oprindeligt i ugebladet Hjemmet i starten af 1990’erne. Her opstod et helt særligt samarbejde omkring historierne om nisserne. Bogens illustrationer er tegnet af den lokale maler Otto Frello, som efter sigende ikke troede på nisser. Han vidste nemlig, at de fandtes.

De originale nissetegninger af Otto Frello udstilles på Museum Frello fra den 21. november og frem til og med juleferien.

Nissehistorier og bogsignering

Nisserne flytter ind på museet og det markeres altså lørdag den 21. november klokken 11. Her kan børn, barnlige sjæle og nisseinteresserede få pustet liv til julestemningen, når forfatteren selv fortæller om sit nisseunivers. Efter fortællingerne er der mulighed for at få signeret et eksemplar af bogen Nissebreve i museumsbutikken.

Deltagelse i arrangementet foregår efter først til mølle-princip, da antal deltagere er begrænset i overensstemmelse med retningslinjer for foredrag under Covid-19.

Når entreen til museet er betalt, er det gratis at høre Venzel Zalmovs fortællinger om nisserne.