Nationalparken skallingen

Nationalparkdag i Ho

Vi fejrer Nationalparkdagen med naturoplevelser ved Ho Bugt. Der vil komme solister flyvende ind fra bl.a. Middelhavet og det sydlige Afrika i forbindelse med deres forårsturné. Kom og oplev en lyd- og billedoplevelse i særklasse.

Vi fejrer den internationale nationalparkdag med en naturoplevelse ved Ho bugt, hvor vi vil præsentere jer for en lyd-og billedoplevelse i særklasse! Vi planlægger at flyve solister ind fra bl.a. Middelhavet og helt fra det sydlige Afrika i forbindelse med deres verdensomspændende forårsturné.

Vadehavet er et sandt overflødighedshorn af storslåede naturoplevelser og mange af dem sker lige for øjnene af os, ofte uden at vi bemærker det. Det laver vi om på til nationalparkdagen. Vi fejrer dagen med at sætte fokus på den stille naturoplevelse, hvor vi giver os tid til at nyde og opleve – med åbne sanser.

Turen starter ved Thomas Lange Haven i Ho, hvorefter de besøgende transporteres i traktorbus til Nyeng (området ved Langli Ebbevej).

På vej ud i traktorbussen gives en introduktion til ”den stille sanseoplevelse på kanten af vaden”, som de besøgende er på vej til.

Ved Nyeng er der et stille område, hvor fokus er på at indfange Vadehavet med alle sanser og give sig tid til at opleve trækfugle, tidevandet, lyset m.m. Området omkring Langli Ebbevej er kendt som en god højvandsrasteplads for vadefugle, så der vil være en god mulighed for at opleve store fugleflokke, som forhåbentligt vil give os en oplevelse i lyd og billeder. Udover de mere stationære indtryk fra tidevandsændringer, sandet og vandet, lys samt vejr og vind m.v.

Efterfølgende er naturvejlederen klar til at svare på spørgsmål og fortælle om det oplevede.

Turen slutter med returtransport til Ho med traktorbussen, og afslutningsvis vil der blive serveret en af Ho Kros berømte grillpølser – med den gode historie om, at den er lavet af kødkvæg, der græsser i nationalparken. Drikkevarer købes særskilt.

Der er 3 afgange med traktorbussen, og turens varighed er ca. 2 timer.

Begrænset antal pladser på 150 personer, fordeles efter først til mølle-princippet (50 personer pr. afgang):

Kl. 12.30 – 13.30 – 14.30.

BEMÆRK: Tilmelding nødvendig. Ring 75220877.

Medbring gerne siddeunderlag og evt. kikkert.

Nationalparkdagen arrangeres i samarbejde med Varde Kommune med støtte fra Nationalpark Vadehavet.