Aktivitet

Magten i kalkmaleriet fra Aal Kirke til Brøns Kirke – Aflyst!

Foredraget er foreløbig aflyst, men vi håber at kunne gennemføre det på et senere tidspunkt.

 

Kom til foredrag i Aal Kirke ved historiker og ph.d. Torben Svendrup. Gennem kalkmalerierne i de danske landsbykirker er det muligt at følge, hvordan magten udvikler og ændrer sig indenfor kirken.

I Aal Kirke ser vi, hvordan det i højmiddelalderen var stormanden, der ejede og betalte for kirken. Kalkmalerierne illustrerer imidlertid den store forandring, der indtræder med indførelse af kirketiende og kirkeværgeinstitutionen. Nu var det bønderne, der fik magten i kirken, og det forandrede kalkmalerierne. På kirkernes vægge møder man dagens arbejde, sex, druk, magi og trolddom, latrinære scener osv. Det er middelalderbondens verden, vi møder. Foredraget slutter med Reformationen, hvor Brøns Kirke udgør et fornemt eksempel på tidens kalkmalerier. Foredragsholderen har været vært på Tv-programmerne De uartige kalkmalerier og har skrevet en lang række bøger.

Arrangeret i samarbejde med Varde og Ølgod Folkeuniversitet. Medbring selv kaffe og kage. Tilmelding på tlf.: 75220877 senest torsdag d. 12. marts.

Læs om Aal Kirke og kalkmalerierne her