Laksesafari – Store fisk der graver og gyder

Kom ud og snup en gang frisk luft mellem julefrokosterne og oplev laksene vende hjem til deres endestation i de små bække omkring Varde Å efter deres årelange ophold i havet mellem Island, Grønland og Norge.

Laks er på imponerende vis i stand til at finde tilbage til den strækning i vandløbet, hvor de selv blev klækket, måske endda præcis til den samme gydebanke! Fænomenet kaldes ”local homing” og vi skal ud og se om vi kan liste os ind på de store dyr, imens hunnerne graver dybe huller i gruset og hannerne kæmper om at blive far. Medbring gummistøvler og evt. solbriller med polaroideffekt. Vi kører i bil mellem de forskellige lokaliteter. Arrangér gerne evt. samkørsel indbyrdes.

TURLEDER: Naturvejleder og biolog Peter Skødt Knudsen, tlf 20353763, psk@naturkulturvarde.dk
MØDESTED: P-pladsen under broen ved Lindingbrovej og Vardevej 99, 6800 Varde
PRIS VOKSNE: 50 kr PRIS BØRN: 50 kr.
MAKS DELTAGERANTAL: 25
BEMÆRK: Husk gummistøvler. Tilmelding nødvendig på tlf: 75220877 eller vam@vardemuseum.dk i åbningstiden mandag-torsdag kl. 8.00-16.00 og fredag 8.00-13.00 (skriv antal børn og voksne + telefonnummer)
ARRANGØR: NaturKulturVarde