Holger Jacobsen - 100 år

Holger Jacobsen – 100 år

Det er med en særlig stor glæde og forventning at Varde Kunstforening indbyder til en retrospektiv udstilling af Holger Jacobsens værker. Benyt denne enestående chance for at få et indblik i en spændende dansk kunstner med lokale rødder.

Holger Jacobsen nåede at fylde 100 år inden han døde i januar 2019. Selv om han ikke er kendt af så mange, har han både markeret sig som en væsentlig kunstner fra lokalområdet og har værker på museer som Museum of Modern Art, Aalborg Statens Museum for Kunst, København, Fuglsang Kunstmuseum, Lolland Vejle Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Vejen Kunstmuseum HEART, Herning Kunstmuseum og Janus Bygningen i Tistrup. Han har desuden modtaget Statens hædersgave i 1980.

Holger Jacobsens tilhørsforhold til Vestjylland, nærmere betegnet Henne Strand, går helt tilbage til hans barndom. Ved Henne Strand er man i starten af 30érne begyndt at bygge sommerhuse, og da Holgers mor har familierelationer til Henne-området, vælger hun at prøve at skabe et levebrød af den begyndende turisme. Således åbner Holgers mor, Ane Jacobsen, i 1932 badepensionatet ”Klitgården” med plads til 30 gæster.

Holger Jacobsen malede til det sidste og på udstillingen vil man kunne se et bredt udsnit af hans virke gennem årene. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Olav Martinsen (slægtning til Holger Jacobsen) og Varde Kunstforening.