Gestapos fangelejre i Danmark

I dette foredrag fortæller tidligere museumschef dr. phil. Henrik Skov Kristensen, hvordan den helt specielle tyske besættelsespolitik i Danmark på afgørende vis prægede livet og forholdene i det tyske sikkerhedspolitis to lejre her i landet.

Indespærring af politiske modstandere og racemæssigt ”mindreværdige” var kendetegnende for Nazityskland. I det besatte Danmark eksemplificerede Horserødlejren i Nordsjælland og Frøslevlejren i Sønderjylland dette fænomen. Med baggrund i sin bog fra 2021 Gestapos fangelejre i Danmark fortæller tidligere museumschef dr. phil. Henrik Skov Kristensen, hvordan den helt specielle tyske besættelsespolitik i Danmark dog på afgørende vis prægede livet og forholdene i det tyske sikkerhedspolitis to lejre her i landet.

Arr. af Grænseforeningen og Ølgod Museumsforening