Fjord-til-bord i Nymindegab

Fjord til bord i Nymindegab

Oplev ægte fjord-til-bord aktiviteter i Nymindegab når museets høns bliver til hønsekødsuppe. Flå en skrubbe og steg den over bål eller forvandl dine æbler til dejlig most i æblepressen. Slut af med fjordens største byg-din-egen-æblekage-bar. Du kan også nyde en tur i hestevogn mellem Esehusene og Nymindegab Museum.

I Nymindegab fejrer vi naturen med jord-til-bord og fjord-til-bord oplevelser for hele familien.

Kl. 10:00-14:00 Aktiviteter på Nymindegab Museum

På Nymindegab Museum har vi gang i den store gryde. Kom og vær med når vi laver suppe helt fra bunden – dvs. fra hovedet hugges af hønen, til suppen er spiseklar. Du kan hjælpe med melbollerne – vi laver dem som da bedste var barn – med bollesprøjten.

Årets æblehøst forvandles til søde dråber på den hjemmelavede saftpresser. Tag selv en spand æbler med og husk flasker, hvis du vil have saften med hjem.

Kl. 11:00-16:00 Aktiviteter ved Esehusene

Ved Esehusene smager vi på fjorden. Flå en skrubbe og steg den over bål. Tilbehøret kommer fra museets have. Ro en tur i Gaf-pram eller prøv kræfter med en kajak. Gaf-lauget og kajakklubben hjælper dig i gang. Der er redningsveste til alle.

I vandkanten ved fjorden ligger net, bakker og lupper klar. Sammen med naturvejlederen kigger vi på, hvad der kommer i nettet og får en snak om fjordens dyreliv.

I teltet ved Esehusene kan der købes kaffe, øl og vand. Her finder du også fjordens største byg-din-egen-æblekage-bar.

Hestevognen kører mellem museet og Esehusene hver halve time.

Efterårsferien er Naturparkuge

Naturparkugen er en hel uge fyldt med oplevelser. Se hele programmet på Naturpark Vesterhavets hjemmeside hvor du også kan finde adresser og anden praktisk information.