Erik Hansen aften

Aktivitet

Erik Hansen aften

En aften med Esbjergs mørkemaler Erik Hansen byder på film, 200 værker og et møde forfatteren Jens Christian Top.

Denne aften helliges Esbjergmaleren Erik Hansen (1914-70), hvis værker netop nu vises på en omfattende udstilling i samtlige museets sale. Erik Hansen var en af de store vestjyske malere, som i dag ufortjent er gledet lidt i baggrunden. Hans udtryk var et ekspressivt og stofligt maleri, som strakte sig fra det genkendelige motiv til noget mere abstrakt.

Udstillingen rummer 200 værker, hvoraf 150 er udlånt af 30 privatpersoner.

Først vises filmen ”Erik Hansen – en farverig person” af Jens Christian Top, som også er forfatter til den netop udkomne bog ”Erik Hansen – Esbjergs mørkemaler”. På filmen kan man høre interviews med Erik Hansen fra 1960’erne samt opleve forskellige personer fortælle om ham. Jens Christian Top vil være til stede og kan fortælle nærmere om filmens tilblivelse.

Erik Hansen aften

Fra filmen om Erik Hansen

 

Dernæst vil der komme en rundgang på udstillingen, hvor der standses op ved forskellige værker. Museet ejer selv et større antal malerier, papirarbejder og træskulpturer, men det er vort håb, at mange udlånere eller andre med kendskab til Erik Hansen vil møde op og knytte kommentarer til netop deres billeder eller andre minder om kunstneren.

I en pause vil der blive budt på kaffe.