Jeanette Varberg

Epidemier gennem 10.000 år

I foredraget vil museumsinspektør ved Nationalmuseet, Jeanette Varberg fortælle om 10 ting man kan lære af epidemier gennem 10.000 år.

Foredraget tager udgangspunkt i forfatterens seneste bog Den Fjerde Rytter – 10.000 års epidemihistorie, skrevet i samarbejde med Poul Duedahl. Bogen udkom d. 9. oktober 2020. I mere end halvandet år har vi levet med en verdensomspændende epidemi. Epidemier er uden sammenligning verdenshistoriens største dræber og overskygger i den sammenhæng både naturkatastrofer og krige. Frygten for epidemier er ældgammel, og har stort set været til stede til alle tider. Flere gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under og om krige er blevet vundet eller tabt. Og de berørte samfund har altid set anderledes ud bagefter.

Tilmelding senest fredag d. 21. januar kl. 12 på 75 22 08 77.