Aktivitet

Detektorarrangement: Introduktion til DIME

D. 8. juni inviterer Arkæologi Vestjylland til Detektorarrangement: Introduktion til DIME

DIME står for ’Digitale Metaldetektorfund’ og er en digital platform til registrering af arkæologiske fund, oftest gjort med metaldetektor. DIME-databasen blev udviklet i 2016-2018 af en gruppe museumsfolk og universitetsarkæologer i tæt samarbejde med detektorbrugere og et bredt panel af fagfolk fra museer landet over og rummer i øjeblikket mere end 175000 fund fra hele landet. DIME findes bl.a. som mobilapp og er enkel og gratis at anvende, både for finder, lokalmuseum samt Nationalmuseet.

Aftenens program vil bestå af to oplæg efterfulgt af mulighed for spørgsmål og debat. Første oplæg vil være ved Lektor Andres ’Minos’ Dobat, der er en projektleder på DIME. Han vil fortælle om detektorarkæologi som fænomen og om hvad DIME bl.a. kan anvendes til.

Aftenens anden oplæg vil være ved Poul Hounsvad, der er arkæologi-studerende og erfaren detektorbruger. Han vil fortælle om brugen af DIME i marken.

Arrangementet henvender sig både til nye og gamle brugere eller dig der stadig mangler at blive overbevist – kort sagt; alle detektorbrugere.

Aftenen er gratis for alle, men tilmelding er nødvendig, og skal foregå til museumsinspektør Michelle Staffe på ms@arkvest.dk senest 6. juni.