Aftentur i Nymindegab

Aftentur i Nymindegab

Turen indeholder bl.a. en rundvisning i malerisamlingen på Nymindegab Museum og en travetur ud i områdets enestående natur.

Tag på en naturskøn aftentur i Nymindegab med Museumsinspektør John V. Jensen, Vardemuseerne. I slutning af 1870’erne kom maleren Laurits Tuxen til Nymindegab og fattede hurtigt kærlighed til ”stedets ejendommelige poesi”, som han betegnede det. Siden fulgte en række andre malere i Tuxens fodspor til Nymindegab, og i tiden omkring Første Verdenskrig (1914-18) var der en helt lille kunstnerkoloni ikke uden lighed med den i Skagen om end i et mindre format. På turen skal vi høre om Nymindegab-malernes Nymindegab, og deres billeder. Vi skal høre om områdets helt specielle naturforhold og de store forandringer, som dette landskab har gennemgået. Turen indeholder en rundvisning i malerisamlingen på Nymindegab Museum og en travetur ud i områdets enestående natur, hvor vi bl.a. passerer nogle af malernes gamle sommerhuse på klitten og slutter ved den gamle redningsstation.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Varde og Ølgod Folkeuniversitet.