Tirpitz bunker boardwalk

Udstilling

Tirpitz-bunkeren

Den gamle Tirpitz-bunker ligger som en kolos i sandet og gemmer på historien om Atlantvolden, Hitlers enorme projekt. Besøg den fra det nye Tirpitz! Hvilke historier gemmer sig bag de tykke mure af stærkt armeret beton? Tag en god ven i hånden og gå på opdagelse i den mørke kanonbunker fra Anden Verdenskrig.

I august 1944 gik den tyske besættelsesmagt i gang med at bygge den store Tirpitz-bunker ud for Blåvand. Den enorme kanonbunker var en del af Atlantvolden og skulle forsvare indsejlingen til Esbjerg. Men krigen sluttede før bunkeren blev færdig, og siden da har den stået som et koldt vidnesbyrd om krigen lige midt i vestkystens storslåede klitlandskab.

Tirpitz-bunker

Nu er bunkeren en del af det nye Tirpitz. Gennem en underjordisk tunnel kommer du ind i den gamle kanonbunker. Her kan du selv gå på jagt efter svar på de mange spørgsmål. Hvorfor blev der bygget en stor kanonstilling lige her i Blåvand? Hvem skulle have bemandet den? Hvordan virkede kanonen – og hvor langt kunne den skyde ud over havet? Hvis du har en nørd i maven, vil du have gode chancer for at blive klogere. Og hvis du bare vil have en spændende oplevelse – ja, så er bunkeren helt sikkert også noget for dig!

Tirpitz-bunker wall

Peg med den store projektør og opdag de skjulte hemmeligheder i Tirpitz-bunkeren.