Udstilling

En hær af beton

I et landskab af bunkers – en hær af beton – går du på opdagelse efter de mange forskellige beretninger fra Anden Verdenskrig på Vestkysten. I hver bunker møder du en ny person, der fortæller sin vinkel på historien. En tankevækkende oplevelse!

Udstillingen En hær af beton er ikke en almindelig bunker-udstilling. Her er det ikke fakta om krigens forløb eller kanonernes konstruktion der er i forreste række. I Tirpitz møder du historien om Anden Verdenskrig fortalt af de mennesker, der oplevede den.

Krig på godt og ondt

Gennem beretninger fra den tyske officer i radarstillingen Büffel opdager du, at flødeskumsfronten på den danske vestkyst også var blodig alvor. Men ikke mere alvorlig, end at der også var plads til en forelskelse i den smukke, danske pige som du også kan besøge. Den unge tyske soldat Gerhard Saalfeld rejste som 18-årig hjem til Tyskland, da krigen var slut – men kom mange år tilbage for at genfinde sin bunker næsten intakt. Mens den lille pige, der boede på en gård ved siden af Tirpitz måtte flytte, da den store bunker skulle bygges.

Hær af beton

Oplev bunkerbyggeriet i børnehøjde. Mød den lille pige, der boede på en gård ved siden af Tirpitz, og som måtte flytte, da den store bunker skulle bygges.

 

Stof til eftertanke

Der er næsten garanti for at få sat tanker i gang når man bevæger sig fra bunker til bunker og hører historien fra forskellige vinkler. Udstillingen giver dig og din familie masser at tale om. De mange betonbunkers på stranden vil få en helt ny betydning efter du har besøgt Tirpitz.

 

Hær af beton

Mød Gerhard Saalfeld, der var vokset op med krigslegetøj og kammeratskab i Hitler Jugend. Han blev som 17-årig sendt til Vestfronten.

 

Udstillingen har spor for både nørder og børn. Kun en enkelt bunker har vi gjort forbudt for børn. Hvorfor den er det, må du selv komme og opleve – hvis du er gammel nok…

 

Udstillingen er blevet til med støtte fra

augustinus-logo