Den skjulte vestkyst

Udstilling

Den skjulte vestkyst

20.000 års vestkysthistorie fortalt gennem 14 overraskende, dramatiske, interessante, gribende og uhyggelige fortællinger. Den gamle redningsbåd indbyder til en tur – men pas på! Er du nu sikker på, du vender trygt hjem igen fra den overvældende tidsrejse?

Tidsrejsen

Tør du hoppe op i redningsbåden? Pas på, for du risikerer at komme med på en hæsblæsende tidsrejse på 20.000 år. Mon båden kæntrer under redningsaktionen – eller klarer I skærene? Når stemningen i udstillingen forandrer sig, og det langsomt bliver nat, så ved du, at du skal være på vagt…

Vestkyst

Redningsbåden ser helt uskyldig ud i dagslys…

 

Vestkyst

… men når mørket falder på starter en fantastisk tidsrejse.

 

Smuglerkroen

Engang var der rigtige smuglere på Vestkysten. Helt tilbage i middelalderen boede de ved Sønderside, et fiskerleje dér, hvor halvøen Skallingen begynder i dag. Her var ingen toldere, til gengæld masser af skidt-folk. Måske kan du høre hvad de sladrer om på smuglerkroen?

Fra mammut-slette til spidstelt

Den skjulte Vestkyst præsenterer de bedste Vestkysthistorier gennem mere end 20.000 år på en let tilgængelig og sjov måde. Du kan gå på opdagelse i klitterne og  finde de skjulte historier der ligger begravet under sandet. De mange fortællinger underbygges af autentiske genstande, så du kan se at historierne er sandfærdige! Du kan høre fortællinger om mammutter i Vesterhavet, om uheldige skippere, om skibskatastrofer og sandflugt. Du kan også møde fancy badegæster og høre godnatsang på guitar over det orange spidstelt.

Vestkyst

Er du klar til tidsrejsen?

 

Udstillingen er blevet til med støtte fra

nordeafonden_primaert_logo_payoff