Militærnægterlejren i Oksbøl

Militærnægterlejren i Oksbøl 1949-59

Foredrag med museumsinspektør John V. Jensen, Vardemuseerne

15 millioner mursten og meget mere blev renset, fjernet og solgt fra Oksbøllejren. Dette kæmpearbejde blev udført af militærnægtere og materialerne og pengene røg i den slunkne statskasse. Militærnægterlejren i Oksbøl eksisterede gennem et årti, og alligevel er det de færreste, som kender historien om lejren.

Militænægterlejren i Oksbøl. Den tidligere flygtningelejr blev i 1949 omdannet til civil arbejdslejr. Militænægternes opgave bestod i, at nedbryde de barakker, som flygtningene havde boet i.

Flygtningelejren ændrede i 1949 navn til C.A.-lejren (Civil Arbejdslejr), og den tidligere flygtningelejr blev nu omdannet til militærnægterlejr. Til venstre ses arbejdsleder Søren Grønfeldt. Foto: Verner Hansen.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Varde og Ølgod Folkeuniversitet.

Bliv medlem af en venneforening, opnå fordele og støt museets arbejde.