Cykeltur mellem spor fra Anden Verdenskrig i Blåvand

På tur i Vestjyllands historie / Tour in der Geschichte Dänemarks / Tour in Denmark's history

På cykel mellem spor fra 2. Verdenskrig omkring Blåvand gennem by, strand, hede og klitplantage. Turen er en del af cyklingweek.dk.

Start ved Tirpitz

Turen starter og slutter med information ved Tirpitz-stillingen, der skulle have været en af de største kanonstillinger på Vestkysten, men som aldrig nåede at blive færdig.
Turen går forbi en panserspærring på Tane Hedevej, forbi Blåvand Radio og derfra til de mange bunkers ved Blåvandshuk.
På heden kommer vi forbi stedet for Blåvandlejren og radarstillingen Büffel. Vi cykler gennem plantagen til Mindelunden for begravede modstandsfolk ved Husbjerg Klit og til flyvergraven på Mosevrå Kirkegård, og slutter igen ved Tirpitz.

Turguide
Guide på cykelturen er Torben Vinge Christensen, der i mange år har beskæftiget sig med bunkers og 2. Verdenskrigs historie i Blåvandområdet.

Besøg på Tirpitz
Der er mulighed for at besøge det nye museum Tirpitz og Tirpitz-bunkeren som afslutning på turen. Åben til kl. 17, entré 125 kr. for voksne, forudbetalt tilmelding inkl. besøg til gruppepris 100 kr. for voksne.

På tur i Danmarks Historie
Cykelturen tager udgangspunkt i bogen “På tur i Danmarkshistorien”.
Du kan læse mere om bogen HER.

Mødested

Tirpitzvej 1, p-pladsen ved Tirpitz

(Tane Hedevej)

6857 Blåvand

• Fredag, den 20. oktober 2017
    • Kl. 09.00-13.00

• Kun cykelturen: 100 kr.
    • Cykeltur & picnic-pakke (sandwich+0,5 l vand): 180 kr.
    • Cykeltur, picnic-pakke og entré til Tirpitz: 270 kr. (normalpris entré til Tirpitz er 125 kr.)

Tilmelding og aflysning
Tilmelding nødvendigt ved at sende en mail til vam@vardemuseum.dk. Du skal oplyse navn, telefonnummer og evt. mailadresse.

• Picnic-pakken skal forudbestilles senest onsdag den 18. oktober.
  • Turen aflyses ved færre end 10 deltagere
  • Max antal deltagere: 40 personer
  • OBS: Medbring egen cykel!